• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić nakon poraza Sloge na "Grbavici": Željezničaru je bio "nož pod vratom", mi još nismo spremni za pozitivne serije

Autor Dragan Šutvić

Željezničar je trijumfovao nad Dobojlijama pred domaćom publikom.

 Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Fudbaleri Sloge Meridian odolijevali su Željezničaru do 79. minuta, kada je Dženan Haračić matirao Elvira Traku i odveo tim sa Grbavice do šeste pobjede u sezoni (1:0).

Sa druge strane, dobojski tim je nakon tri trijumfa u posljednja četiri kola upisao sedmi neuspjeh, pa su dva tima u ovom trenutku bodovno izjednačena na premijerligaškoj tabeli.

"Teško je držati kontinuitet, nismo mi spremni još uvijek za neke pozitivne rezultate u serijama. Težak susret, naravno, znali smo šta nas očekuje. Ambijent same Grbavice, Željezničar kojem je večeras bio 'nož pod vratom', bili smo svjesni šta nas čeka i talo smo se i spremali. Mi smo se prividno postavili malo čvršće u odbrani i sredini, čekajući ono što smo dočekali u dva-tri navrata, ali jednostavno nismo bili dovoljno precizni da to iskoristimo. Željezničar je večeras bio mnogo dominantan u tzv. drugoj lopti, tu nas nije bilo dovoljno prvih pola sata", rekao je trener Dobojlija Vlado Jagodić za TV Arena sport nakon meča, istakavši da nema šta da prigovori ekipi.

"Mogu samo da im čestitam, mi smo večeras 79 minuta bili u egalu, bila je 'vaga' da li ćemo mi pobjeći u nekoj kontri ili će Željezničar postići gol, Nažalost, dali su gol, čestitam im, želim im da se što prije izvuku iz svojih problema, Željezničar je veliki klub. Mi se okrećemo sljedećoj utakmici, a svakako moram da pohvalim ambijent, sve uslove koje smo imali da ovdje odigramo jednu dobru utakmicu. Ne treba da budemo žalosni, tačno je kad se izgubi da čovjek ne može da kaže da mu nije žao, ali ovakva utakmica koju smo mi večeras odigrali mogla je da ode i u drugi smjer. Čestitam Željezničaru i kolegi Alihodžiću i želim im sve najbolje."

Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Nerminom Bašićem, ekipom sa Grbavice kao trener u ovom duelu komandovao je Haris Alihodžić.

"I na startu smo najavili da će utakmica biti upravo onakva kakva je i bila, Sloga ima veoma kvalitetnu ekipu, ali na našu sreću nismo primili gol, postigli smo ga u 79. minutu i sasvim zasluženo pobijedili za onoliko koliko smo bili bolji. Ja nisam tu bio uz samu ekipu što se tiče terena. Naravno da sam bio uz njih 24 sata, ali u ovim odlukama imamo tri trenera koja su ostala tu poslije smjene gospodina Bašića. Tu je i Samir Bekrić, zajednički djelujemo i tako je bilo i na ovoj utakmici, urodilo je plodom", rekao je Alihodžić.

Željezničar će u narednom kolu, posljednjem prije novembarske reprezentativne pauze, gostovati Borcu, dok će Sloga Meridian ugostiti Igman.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC