Fudbal

Vlatko Glavaš otkrio: "Vico Zeljković me nije tužio"

Autor Haris Krhalić

Vlatko Glavaš prokomentarisao je i šanse reprezentacije BiH u martovskom baražu.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Krajem oktobra mjeseca, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš žestoko je opleo po Vici Zeljkoviću i Fudbalskom savezu BiH.

Glavaš je prilikom gostovanja na Federalnoj televiziji (FTV) poručio da je Fudbalski savez BiH poodavno neozbiljan te je optužio Zeljkovića i za prijetnje upućene Sergeju Barbarezu i svim neistomišljenicima.

Međutim, prvi kapiten reprezentacije BiH je tokom jutrošnjeg gostovanja na BHRT-u u emisiji „Jutro za sve“ otkrio kako ga Zeljković nije tužio te je pozvao sve strane da se „ujedine“ pred martovske utakmice baraža.

„Nije me tužio. Kad je u pitanju fudbal u BiH ja stojim na njegovoj strani. Da se pokušamo ujediniti u ova tri mjeseca do te utakmice. Ja još vjerujem da možemo otići na Evropsko prvenstvo, iako je Ukrajina ozbiljna reprezentacija. Zamolio sam i direktora reprezentacije BiH, medije i sve navijače da se pokušamo ujediniti i zaboraviti sve što je bilo. Prošle kvalifikacije su takve da gore nije moglo. Želim da vjerujem da ću gledati našu reprezentaciju u Njemačkoj“, poručio je Glavaš.

Podsjećamo, utakmica polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Ukrajine biće odigrana 21. marta na Bilinom polju s početkom u 20.45 časova. Izabranici Save Miloševića bi eventualnim trijumfom nad Ukrajincima stekli pravo nastupa u finalu, gdje bi igrali protiv boljeg iz drugog polufinalnog dvoboja u kojem će se sastati selekcije Islanda i Izraela, takođe pred domaćom publikom.