Fudbal

Vinko Marinović nakon poraza Borca od ruske Baltike: Prva provjera u Antaliji može dobiti prolaznu ocjenu

Autor Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca Vinko Marinović prokomentarisao je prvu utakmicu na pripremama u Antaliji, gdje su njegovi izabranici poraženi od ruske Baltike rezultatom 2:0 (0:0).

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ruski premijerligaš je do pobjede došao pogocima Čileanca Anhela Enrikeza u 50. i Vladislava Lazareva u 83. minutu, a strateg Banjalučana je u izjavi za "Glas Srpske" istakao da je veoma zadovoljan igrom u prvom poluvremenu.

"U ovom susretu sam praktično pružio priliku svim fudbalerima po 45 minuta. Njihova igra u prvom dijelu utakmice bila je mnogo bolja nego u nastavku susreta. Vidjelo se da tu ima još nekih nedostataka, ali sve ćemo to doraditi, jer stvarno imamo dosta vremena do nastavka sezone", izjavio je Marinović banjalučkom listu.

Crveno-plavi su protiv Rusa kreirali nekoliko odličnih šansi, a najzrelije su propustili Stojan Vranješ i Milan Makarić.

"Bilo je tu još nekoliko poluprilika, ali preciznost je zakazala. Kada se sve sabere i oduzme prva provjera u Antaliji može dobiti prolaznu ocjenu i očekujem da u narednim susretima sve to bude još daleko bolje. Prva prilika za to je već ponedjeljak, kada igramo protiv jermenskog Pjunika".

Marinović je pohvalio i uslove koje njegova ekipa ima u Antaliji.

"Stvarno nemamo nikakvih zamjerki, a uz sve to i vrijeme je više nego povoljno. Svi igrači treniraju normalno i nadam se da će i nastavak rada proteći bez povreda", podvukao je trener Borca.