HAOS

Skandal u srpskom fudbalu: Radničkom oduzeti bodovi, mora da plati i milionsku odštetu

Radničkom sa Novog Beograda oduzeto je šest bodova.

Izvor: MN PRESS

Novi skandal u srpskom fudbalu, Radnički sa Novog Beograda kažnjen je od strane fudbalskog saveza Srbije oduzimanjem šest bodova. Razlog je "povreda integriteta igre" poslije teškog poraza na gostovanju ekipi Tekstilca u Odžacima u Prvoj ligi Srbije (5:0).

Saopštenje je prenio Sport klub. "Na sjednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojom je predsjedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije FK Tekstilac – FK Radnički, odigrane 11. decembra prošle godine u Odžacima, donesena je odluka kojom se kažnjava FK Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne i novčanom kaznom u iznosu od četiri miliona dinara", piše u tekstu.

Prije ove odluke Radnički je bio na 13. poziciji sa 19 bodova, pa će sada uslijediti pad. Imaće 13 poena i biće na diobi posljednjeg mjesta sa ekipom RFK iz Novog Sada. Na prvom mjestu je OFK Beogad koji ima 51 bod, dok je tim Tekstilca na četvrtoj poziciji sa 32.