Serija A

Sead Kolašinac skrivio ponavljanje odbranjenog penala, ali ga je spasio golman Atalante VIDEO

Autor Nebojša Šatara

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i defanzivac Atalante Sead Kolašinac napravio je glupost nakon što je njegov golman odbranio penal.

Bergamo, Italy - sports, soccer - Atalanta vs Lazio - Italian Serie A Football Championship 2023/2024 - Gewiss Stadium. In the pic: Sead Kolasinac (Atalanta BC) Atalanta vs Lazio - Serie A TIM 2023/2024, Bergamo, Italy - 04 Feb 2024,Image: 843440135, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Stefano Nicoli/LaPresse/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia
Izvor: Stefano Nicoli/LaPresse/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kakva greška Seada Kolašinca.

Atalanta je povela golom hrvatskog napadača Marija Pašalića i kontrolisala meč protiv Sasuola do sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je rukom u kaznenom prostoru igrao Đorđo Skalvini, a nakon provjere u VAR sobi dosuđen je penal.

Odgovornost je preuzeo Andrea Pinamonti i šutirao, ali je mladi golman ekipe iz Bergama Marko Karneseki odbranio njegov udarac sa "kreča".

Međutim, sudija je odlučio da ponovi jedanaesterac zbog preranog ulaska Kolašinca u kazneni prostor, pa je novu priliku dobio Pinamonti.

Promijenio je napadač Sasuola stranu ovoga puta, ali je ponovo sjajni golman ukrotio njegov udarac.

Upravo taj momenat je odlučio meč s obzirom da je domaćin u drugom dijelu potvrdio pobjedu pogocima Kopmajnersa i Bakera, 14. u sezoni za učvršćivanje na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu šampiona.