Fudbal

Savo poslije šokantnog poraza: Momcima ne mogu ništa da zamjerim, više ne može u ovom momentu!

Autor Goran Arbutina

"Ovo je bila utakmica na nivou Evropskog prvenstva, a momci su pokazali da mogu. Poraz jeste bolan, ali mislim da se iz ovog poraza može nešto graditi", rekao je Savo Milošević poslije poraza BIH od Ukrajine.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Reprezentacija BIH poražena je u još jednom baražu, ukupno petom na kojem su u protekle dvije decenije igrali "zmajevi".

Selekcija Save Miloševića poražena je od Ukrajine 2:1 poslije velikog preokreta u posljednjih pet minuta meča.

"Tih 80-85 minuta je bilo takvo da u ovom trernutku nije bilo realno očekivati više. Mnogo mi je žao momaka i načina na koji smo primila dva gola u situaciji kada mi vodimo, primili smo dva gola iz kontranapada. Ali jako je teško dozvati, možda i na to što smo se u tom dijelu rasulu su uticale i te povrede dva vrlo bitna igrača“, rekao je selektor BIH poslije meča i nastavio:

"Nemam zaista nijednom momku ništa da zamjerim. Mislim da niko ne može da im zamjeri na zalaganju, borbi, ali i kvalitetu. Igrali smo protiv ozbiljne ekipe i neutralisali smo ih 80-85 minuta, ali nije bilo dovoljno koncentracije da to završimo. S obzirom da su momci dali sve od sebe jedina odgovornost je na nama, stručnom štabu i meni. Ništa drugo niko ne može da zamjeri momcima".

Imala je BIH šansu preko Demirovića da riješi sve i povede 2:0, ali umjesto toga uslijedio je šok na Bilinom polju.

"Šansa je bila baš pred njihov gol, ali generalno mislim da smo uspjeli nešto što je jako teško protiv ozbiljne ekipe. I protiv slabijih ekipa kad igrate naprave vam dvije, tri šanse. Danas nisu imali ni polušansu do finiša, to znači da smo odradili taktički stoprocentno. Više ne može u ovom momentu".

Selektor BIH istakao je da je njegova ekipa vjerovala da može i pokazala da može mnogo više od onoga kako je igrala u prethodnih godinu-dvije.

"Jedino drago mi je što sam ja vjerovao i što sam njima pričao da mogu i drago mi je što su i oni vidjeli ma koliko utakmice bile teške. Iz poraza se uči, ako ništa bar će shvatiti da mogu mnogo više od onog što je bilo u posljednjih šest mjeseci, godinu, dvije. To je satisfakcija ne zbog mene zbog tih momka.Ovo večeras je bila ozbiljna utakmica na nivou Evropskog prvenstva i pokazali su da mogu“, rekao je Milošević i istakao da ova reprezentacija ima budućnost.

"U ekipi već ima šest, sedam mladih igrača koji nam trebaju u budućnosti, neki kostur i baza tima i kvalitetan je jako. To su momci večeras i pokazali, oni imaju karakter i to su pokazali protiv ozbiljne ekipe, nisu se niti jednog trenuta uplašili. Na bazi ovoga treba graditi budućnost. Poraz jeste bolan, ali mislim da se iz ovog može graditi“, zaključio je Milošević.