• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo poslije šokantnog poraza: Momcima ne mogu ništa da zamjerim, više ne može u ovom momentu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ovo je bila utakmica na nivou Evropskog prvenstva, a momci su pokazali da mogu. Poraz jeste bolan, ali mislim da se iz ovog poraza može nešto graditi", rekao je Savo Milošević poslije poraza BIH od Ukrajine.

 Savo Milošević poslije BIH - Ukrajina Izvor: Mondo/Slaven Petković

Reprezentacija BIH poražena je u još jednom baražu, ukupno petom na kojem su u protekle dvije decenije igrali "zmajevi".

Selekcija Save Miloševića poražena je od Ukrajine 2:1 poslije velikog preokreta u posljednjih pet minuta meča.

"Tih 80-85 minuta je bilo takvo da u ovom trernutku nije bilo realno očekivati više. Mnogo mi je žao momaka i načina na koji smo primila dva gola u situaciji kada mi vodimo, primili smo dva gola iz kontranapada. Ali jako je teško dozvati, možda i na to što smo se u tom dijelu rasulu su uticale i te povrede dva vrlo bitna igrača“, rekao je selektor BIH poslije meča i nastavio:

"Nemam zaista nijednom momku ništa da zamjerim. Mislim da niko ne može da im zamjeri na zalaganju, borbi, ali i kvalitetu. Igrali smo protiv ozbiljne ekipe i neutralisali smo ih 80-85 minuta, ali nije bilo dovoljno koncentracije da to završimo. S obzirom da su momci dali sve od sebe jedina odgovornost je na nama, stručnom štabu i meni. Ništa drugo niko ne može da zamjeri momcima".

Imala je BIH šansu preko Demirovića da riješi sve i povede 2:0, ali umjesto toga uslijedio je šok na Bilinom polju.

"Šansa je bila baš pred njihov gol, ali generalno mislim da smo uspjeli nešto što je jako teško protiv ozbiljne ekipe. I protiv slabijih ekipa kad igrate naprave vam dvije, tri šanse. Danas nisu imali ni polušansu do finiša, to znači da smo odradili taktički stoprocentno. Više ne može u ovom momentu".

Selektor BIH istakao je da je njegova ekipa vjerovala da može i pokazala da može mnogo više od onoga kako je igrala u prethodnih godinu-dvije.

"Jedino drago mi je što sam ja vjerovao i što sam njima pričao da mogu i drago mi je što su i oni vidjeli ma koliko utakmice bile teške. Iz poraza se uči, ako ništa bar će shvatiti da mogu mnogo više od onog što je bilo u posljednjih šest mjeseci, godinu, dvije. To je satisfakcija ne zbog mene zbog tih momka.Ovo večeras je bila ozbiljna utakmica na nivou Evropskog prvenstva i pokazali su da mogu“, rekao je Milošević i istakao da ova reprezentacija ima budućnost.

"U ekipi već ima šest, sedam mladih igrača koji nam trebaju u budućnosti, neki kostur i baza tima i kvalitetan je jako. To su momci večeras i pokazali, oni imaju karakter i to su pokazali protiv ozbiljne ekipe, nisu se niti jednog trenuta uplašili. Na bazi ovoga treba graditi budućnost. Poraz jeste bolan, ali mislim da se iz ovog može graditi“, zaključio je Milošević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC