Fudbal

Radović o isključenju u derbiju: Iza mene turbulentna sedmica! Imao sam smrtni slučaj, ali sam htio da budem uz tim...

Autor Dragan Šutvić

Lijevi bek Sarajeva uputio je izvinjenje navijačima bordo tima.

Izvor: Adem Catic / FKZ.ba/www.fkzeljeznicar.ba

Dva su, tokom prvog poluvremena, dobili prvotimci Željezničara Edin Cocalić i Amer Hiroš, koji se posredstvom društvenih mreža izvinio saigračima i navijačima tima sa Grbavice, a isto je učinio i fudbaler Sarajeva Slaviša Radović, kojem je arbitar Ermin Sivac pokazao crveni karton u tunelu, u pauzi između dva poluvremena.

Dan poslije derbija, bordo klub je na Fejsbuku objavio poruku lijevog beka svog tima, u kojoj je navedeno:

"Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje zbog jučerašnje utakmice. Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici.

Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu. Želim pojasniti da je situacija bila inscenirana od protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja sa moje strane. Ja ostajem predan vjernostima koje definišu naš tim, a to je svakako fer plej na terenu i izvan njega.

Vaša podrška mi mnogo znači i sa sigurnošću mogu reći da nikad ne bih uradio nešto što bi ugrozilo našu ekipu i strast prema igri", riječi su defanzivca tima sa Koševa.

Nakon ovog derbija, Sarajevo se učvrstilo na četvrtom mjestu na tabeli sa 41 bodom, dok je Željezničar ostao u zoni ispadanja, na 11. mjestu, sa 27 bodova koliko imaju i Tuzla siti i Igman na devetom, odnosno desetom mjestu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)