• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akrapović poslije derbija: Planirali jedno, pa se dogodi drugo, pa treće! Rožman: Bilo svega osim dobrog fudbala!

Autor Dragan Šutvić

Treneri Željezničara i Sarajeva sumirali su 152. vječiti derbi.

 Željezničar Sarajevo izjave Akrapovića i Rožmana Izvor: FK Sarajevo/Facebook

Nije bilo pobjednika u 152. vječitom sarajevskom derbiju.

Željezničar i Sarajevo remizirali su bez pogodaka, pa se bordo tim tako učvrstio na četvrtom mjestu sa 41 bodom, tri više od Posušja i Sloge Meridian. Sa druge strane, Željezničar je stigao do 27 boda, koliko u borbi za opstanak imaju i Tuzla siti i Igman.

Ovaj derbi obilježio je veliki broj javnih opomena. Arbitar Ermin Sivac je pokazao čak tri crvena kartona – u domaćem timu su isključeni Amer Hiroš i Edin Cocalić, a kod gostiju Slaviša Radović, a osim toga viđeno je i devet žutih kartona (tri za Željezničar i šest za Sarajevo).

"Čestitam mojim momcima koji su veliki dio utakmice odigrali sa devet igrača, da pokriješ toliki teren zaslužuje veliki kompliment, svaki od njih. Igrači koji su igrali u prvom poluvremenu, pokazali su da su timski, sami su se javili da je bolje tako da igramo, da promijenimo na pet u liniji i da tražimo pobjedu jer ova publika to zaslužuje. Mi smo dali sve od sebe. Planirali smo jedno, dogodilo se drugo, pa se onda desilo treće, i na kraju čovjek mora da improvizuje, a kad improvizuješ, to nije ono što smo očekivali", rekao je za TV Arena sport trener Željezničara Bruno Akrapović.

Nakon prvog dijela ostao je sa devet izabranika na terenu, a u pauzi između dva poluvremena stigla je informacija da će u nastavku biti inferiorniji samo za jednog igrača. Koliko je to olakšalo pripremu taktike za drugih 45 minuta?

"Sa dva igrača manje ne bismo imali prostora za kontranapade, da prisilimo rivala da se vrati nazad. Ovako smo sa jednim igračem manje ipak imali neke akcije, tri šuta Amoe preko gola, dva direktno u gol. Sve u svemu, koncentracija je bila da ne primimo gol i svaka čast momcima što su odradili tako težak posao."

Na konstataciju novinara TV Arena sport da je ovaj derbi bio po svemu drugačiji nego onaj martovski (3:0), Akrapović je odgovorio:

"Igrali smo jedan sistem u prvoj utakmici, izgledali mnogo dobro, Sarajevo se nije snašlo. Promijenili su oni sistem, mi isto promijenili na drugi, da igrači koji imaju više iskustva u takvim situacijama kao što je opstanak u ligi iznesu taj teret. Njima sam dao šansu, kao i u prošloj utakmici protiv Sloge, pokazali su se dobro. Ne mijenja se pobjednički tim i sa tom idejom smo išli u utakmicu. Dobro smo krenuli, imali dobar posjed lopte, ali na kraju crveni kartoni su poremetili dosta toga."

U narednom kolu, Željezničar će gostovati Posušju, jedinoj ekipi koja ovog proljeća nije poražena.

"Nedostajaće nam neki igrači, ali drugi su pokazali da to mogu. Vidjećemo koji ćemo sistem da upotrijebimo. Imamo dovoljno igrača, želju i energiju, to je najvažnije. Nadomjestićemo te igrače koji nam fale i pokazaćemo opet naše pravo lice", zaključio je Akrapović.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Trener Sarajeva Simon Rožman žali zbog prevelikog broja kartona na meču.

"Svakako jedan lijepi spektakl. Žao mi je što su padali kartoni jer bismo danas nešto vidjeli na terenu. Šteta kad smo imali jednog i čak dva igrača više na terenu što nismo bili mirniji u završnici. Onda smo se pripremili za dva igrača više, pa dođe informacija kad izađemo da imamo igrača manje. Bilo je svega osim nekog dobrog fudbala što se mene tiče. Kontrolisali smo posjed, imali neke situacije, bilo je praktično 15-20 minuta čiste igre u drugom poluvremenu, i tako je onda prošlo vrijeme."

Šta se desilo u pauzi, zašto je isključen Radović?

"Ni sam ne znam, mi smo izašli sa dva igrača više, i onda dobijemo informaciju da je Radović dobio crveni karton. Onda smo na brzinu nešto mijenjali. Sve u svemu, jedan lijep ambijent, a što se tiče kvaliteta fudbala, nije bilo toliko dobrog."

Pred Sarajevom je novi derbi – u narednom kolu na Koševo dolazi Borac.

"Mislim da smo u dobrom nizu, pogotovo nakon onih situacija koje su se dešavale. Mislim da sad igramo u jednom dobrom ritmu. Nismo se možda najbolje prilagodili odmah, ali kako je utakmica odmicala, imali smo na kraju dva zicera, gdje je njihov golman skidao sa linije. Možda bi nam ova pobjeda dala još neki 'push', ali mirni smo, znamo kakav je naš put i vjerujem da ova ekipa može da pruži veoma dobre igre", istakao je slovenački strateg.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC