Fudbal

Privođen sa starletom na "kokainskoj žurci" u Bijeljini, a sad sudi finale Lige šampiona!

Autor Nebojša Šatara

Slovenački sudija Slavko Vinčić dijeliće pravdu u finalu Lige šampiona na "Vembliju", gdje će 1. juna odmjeriti snage Real Madrid i Borusija Dortmund.

Izvor: Profimedia/Instagram/ticamaksimovic/screenshot

Vinčić je ovdašnjoj javnosti postao poznat kada je privođen prije četiri godine u Bijeljini nakon "druženja" sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

Tokom maja 2020. godine, policija je sprovela akciju "Kristal", kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 osoba, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i srpska starleta Tijana Ajfon.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje ali i hrpu novca. Kako se navodi, policija je pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopova, ali i 20.000 konvertibilnih maraka u kešu.

Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku. Sudija je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

No to nije uticalo na Vinčića koji je i dalje uživa veliko povjerenje UEFA, ali i FIFA, prenijele su "Nezavisne novine".