Fudbal

Sedam miliona evra stiže na Marakanu! Zvezda potvrdila da je prodala jednog od najboljih igrača

Autor Bojan Jakovljević

Osman Bukari napušta Crvenu zvezdu poslije dvije godine.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda se već rastala sa Aleksandrom Dragovićem, Zoranom Popovićem i Nemanjom Milunovićem, a sada je potvrdila i prvi transfer ovog ljeta. "Marakanu" napušta Osman Bukari koji prelazi u američki Ostin, a prema ranijim najavama Zvezda će za njega zaraditi oko sedam miliona evra.

"Još od prvog sprinta na Marakani si nam pokazao koliko ćeš da juriš za Zvezdnim uspjesima. A kada si postigao jedan od najljepših golova u istoriji vječitih derbija, znali smo da je to to i da si rezervisao posebno mjesto u srcima svih zvezdaša. Golom protiv Mančester Sitija si cijelom svijetu pokazao ono što smo mi dobro znali - Osman Bukari je fantastičan fudbaler. Nakon 91 utakmice i 28 golova čistog uživanja u tvojoj igri, vrijeme je da se oprostimo. I da, Zvezda će zauvijek biti tvoja kuća! Hvala za sve, Buka!", stoji u oproštajnoj poruci Crvene zvezde od Bukarija.

Ove sezone Bukari ima "dabl-dabl" učinak od 10 golova i 10 asistencija, a ukupno na 78 utakmica za Zvezdu u dvije sezone upisao je 25 golova i 20 asistencija uz četiri osvojena trofeja i učešće u Ligi šampiona.

Bukari je u Crvenoj zvezdi od ljeta 2022. godine kada je stigao iz Genta za tri miliona evra, a od tada je ozbiljno uvećao svoju tržišnu vrijednost. To se posebno odnosi na izdanja u Ligi šampiona protekle jeseni, kada je sa dva gola i dvije asistencije bio najbolji igrač crveno-bijelih u elitnom takmičenju.

Podsjetimo, Zvezda je inače zimus odbila 10 miliona evra za njega i sada ga prodala za manje, ali iz kluba ističu da su to svjesno uradili pošto je najvažnije bilo da se osvoji šampionska titula u Srbiji.

Potencijalna zamjena za Osmana Bukarija mogao bi da bude Nemanja Radonjić, koji je napustio Majorku. Za sada je u redove šampiona stigao samo Luka Ilić.

(MONDO - M. V.)