Fudbal

Partizan doveo špica Srbije: Nikad nije dobio šansu u crno-bijelom, sad se konačno vraća u Humsku!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je riješio pitanje napadača za narednu sezonu!

Izvor: MN PRESS

Partizan ima novog špica! Dok se čeka odlazak Mateuša Saldanje novi fudbaler crno-bijelih postaće dobro poznato lice - Đorđe Jovanović! Izdanak omladinske škole kluba doći će iz Bazela na pozajmicu do kraja naredne sezone, prenosi "Mocart sport". 

Nakon godinu dana Partizan će imati pravo da ga otkupi za 2.000.000 evra. Bazel je povremenog reprezentativca Srbije platio 2.800.000 Makabiju, a nakon sezone u kojoj je dao šest golova i sedam put asistirao sada Švajcarci žele da ga proslijede i da vrate dio uloženog novca.

Zaobilaznim putem se Jovanović vratio u redove tima u kome je ponikao, pošto je nakon omladinskog staža u crno-bijelom procenio da neće dobiti šansu pa je otišao u Lokeren 2018. godine. Zatim je igrao za Kadiz i Kartahenu u Španiji, a kada to nije prošlo kao što je očekivano, vratio se u srpski fudbal. 

Prvi povratak u Superligu mu je prijao, bio je godinu i po dana na Banovom brdu i na 32 meča je dao 20 golova. Sa velikim samopouzdanjem je otišao u Makabi i tamo dominirao, a posle sezone u Švajcarskoj ponovo se vraća u Srbiju. Od U16 nivoa je redovno reprezentativac naše zemlje, a za A selekciju je igrao tri puta. 

Ipak postavlja se pitanje kako će Partizan izvesti ovaj transfer pošto je trenutno pod zabranom transfera od strane FIFA. Dok ne isplate sve neizmirene obaveze neće moći da dovode nove fudbalere. Možda je ovo znak da su uplate već krenule. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!