Fudbal

Bio je Partizanov i Čelsijev biser, sad je tiho otišao iz Humske!

Autor Dragan Šutvić

Nekada veliki talenat Partizana i srpskog fudbala ponovo je napustio crno-bijele.

Izvor: MN PRESS

Partizanov vezista Danilo Pantić napustio je Humsku i otišao u Slovačku, gde će igrati za Spartak iz Trnave.

Nakon što je presjedio prošlu sezonu, a imao i ozbiljne probleme sa povredom i operacijom koljena, svojevremeno jedan od najvećih srpskih talenata otišao je iz matičnog kluba. Nažalost, mora se zaključiti da su povrede drastično usporile i njegovu karijeru i potpuno "ukočile" njegov napredak i borbu u Partizanu u prethodnom, trećem mandatu.

Pantić je u Humskoj počeo seniorsku karijeru 2013. godine, potom je 2015. otišao u Čelsi i kao igrač "plavaca" išao na niz pozajmica (Vitese, Ekselsior, Fehervar, Čukarički, kao i Partizan), a potom je 2021. došao u Partizan nakon rastanka sa engleskim klubom. Svojevremeno omladinski i mladi reprezentativac, sada je na početku novog poglavlja u karijeri, u kojoj i dalje ima dovoljno vremena da ostvari niz ambicija, jer i dalje ima samo 27 godina. Sada je najvažnije da ga povrede ne sputavaju.

Danilo Pantić odigrao je u sezoni 2023/24 samo tri utakmice za Partizan, protiv Sabaha u Evropi i na početku sezone za TSC i Vojvodinu. U svom novom timu ovog ljeta igraće u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu jer je Spartak prošlu sezonu završio na trećem mjestu, iza šampiona Slovana iz Bratislave i Trenčina.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!