• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stolica otkrio - Partizan bez važnog igrača u kvalifikacijama! Novi trener potvrdio: Dugo ćemo formirati ekipu!

Autor Haris Krhalić

Novi trener Partizana Ilija Stolica odradio je prvi trening od stupanja na poziciju šefa stručnog štaba crno-bijelih, a tom prilikom bilo je riječi o prelaznom roku, povredama igrača i planovima za predstojeću sezonu.

 Partizan neće moći računati na Danila Pantića u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana počeli su u ponedjeljak pripreme za novu sezonu. Na prozivci novog trenera Ilije Stolice našlo se samo 26 igrača, iz različitih razloga bez trojice ključnih igrača, a crno-bijelima se tradicionalno obratio predsjednik kluba Milorad Vučelić.

No, svoju riječ imao je i Ilija Stolica, koji je u razgovoru sa medijima objasnio da nijedan igrač neće moći da dođe ili ode iz Partizana bez njegove saglasnosti.

I dok je generalni direktor Miloš Vazura najavio nekoliko pojačanja stranim igračima i velike promjene u igračkom kadru, Stolica navodi da crno-bijele očekuje dugo formiranje ekipe za novu sezonu.

"Bilo je raznih vijesti, pretpostavki i bespotrebnih donošenja zaključaka. Nijedan igrač bez moje salasnosti ne može da ode, dođe ili vrati se. Želja mi je da osvježimo stvari i preokrenemo energiju koja nije dovoljno dobra poslije završetka prošle sezone. Volio bih da sam izašao na prvi trening i rekao da je ovo tim za narednu sezonu, ali čeka nas dugo formiranje ekipe", počeo je Stolica.

On nije želio da konkretnije govori o prelaznom roku.

"Prelazni rok je živa stvar, ali ono što je do nas jeste da mora da postoji volja da što prije posao oko formiranja tima završimo i da imamo tim sa kojim ćemo pokušati da ostvarimo ciljeve. Dolaziće igrači i nadam se da će do Slovenije biti poznat veći dio tima."

Vazura je ranije istakao da se Partizan zahvalio igračima kojima ugovori ističu, Stolica napominje da sa nekima ipak tek treba da detaljnije razgovara.

"Žao mi je što su se statusi igrača provlačili kroz medije. Želim sa svakim da razgovaram. Svaki igrač ima ličnu specifičnu situaciju i status svakog fudbalera ću moći da kažem tek nakon razgovora sa njima, odnosno za dva ili tri dana."

Novi trener crno-bijelih je otkrio i kakva je situacija sa Danilom Pantićem, koji je još na zimskim pripremama povrijedio koljeno.

"Jedan od osnovnih kriterijuma kod izbora igrača na koje računamo je zdravstveni razlog. To je nažalost jedan od faktora kod igrača kojima se produžavaju ili ne produžavaju ugovori. Dača Pantić je jedan od primjera, očekujemo da se potpuno oporavi do kraja avgusta, početkom septembra", rekao je Stolica i tako praktično naglasio da Partizan na njega neće moći da računa tokom kvalifikacija za Ligu Evrope, koje su na programu u avgustu.

Osnova igračkog kadra za sezonu 2022/23 biće momci koji su izneli najveći teret u nedavno završenoj.

"Partizan je prošle sezone osvojio rekordan broj bodova, imao sjajnu sezonu, ali to nije krunisao makar jednim trofejem. Među tim momcima mora da se traži baza. Broj eventualnih odlazaka će uslovljavati dolaske. Ne mogu da kažem precizan broj transfera, ali gledaćemo da tim bude formiran u najkraćem roku", zaključio je Ilija Stolica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC