• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "krade" igrača bundesligašima: Ofanziva na staru metu - žele ga Nijemci, ali crno-bijeli imaju važnog aduta!

Autor Dragan Šutvić

Žilijen Ngoj je ponovo aktuelna tema u Partizanu, nakon što crno-bijeli nisu uspjeli da ga dovedu prošlog ljeta. Ipak, neke stvari su se u međuvremenu promijenile.

 partizan želi žilijena ngoja  Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO/BRUNO FAHY

Partizan će ovog ljeta imati mnogo posla na tržištu transfera. Velike promjene se spremaju u odbrani i već smo vidjeli kako će crno-bijeli morati da "mijenjaju temelje" u odnosu na tim iz prošle sezone.

Ali Partizan svoje planove ima i na napadačkim pozicijama, pa su tako u Humskoj ponovo krenuli u ofanzivu na Žilijena Ngoja! I reklo bi se da ih očekuje težak zadatak da privole Belgijanca!

Možda će vas zanimati

Prošlog ljeta, Partizan je bio jako blizu da u svoje redove dovede Žilijena Ngoja, 24-godišnjeg napadača Eupena, a kako navode belgijski mediji, crno-bijeli su ponovo krenuli u misiju njegovog dovođenja.

Prije 12 mjeseci, Partizan je praktično sve dogovorio sa Ngojem, igrač je došao u Beograd, ali je onda došlo do promjena u komunikaciji sa njegovim menadžerom. Ove godine je stvar drugačija zbog jednog bitnog "detalja" - Ngoj je sada slobodan igrač.

Istekao mu je ugovor s Eupenom i, koliko god je to olakšavajuća okolnost za Partizan, toliko je i otežavajuća. Sa jedne strane, ne moraju da plaćaju obeštećenje i pregovaraju s klubom, ali s druge, Ngoj ima brojne ponude između kojih će moći da bira svoj naredni angažman.

Ngoj je protekle sezone imao 24 nastupa u belgijskoj ligi i postigao je četiri gola uz dvije asistencije za oko 1.500 minuta provedenih na terenu.

U Belgiji pišu da je Ngoj trenirao s Klub Brižom i Anderlehtom i da ima nekoliko ponuda tamošnjih klubova. Osim njih, u trci za igračev potpis su i njemački Šalke, Verder Bremen i Hamburg, turske Kasimpaša i Adana, kao i poljska Legija.

Uz njih se pominje i ime Partizana, jedinog od svih pomenutih koji će naredne sezone igrati u evropskim takmičenjima. To je "as" kojeg će crno-bijeli pokušati da iskoriste u trci za potpis Ngoja...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC