POTPISAO

Aleksandar Vukotić pojačao doskorašnjeg bundesligaša: "Ratnik" mijenja klub, ali ostaje u "Cvajti"

Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler Krupe ostaje u Njemačkoj.

Izvor: Sportfoto Zink / Frank Scheuring / imago sportfotodienst / Profimedia

Nekadašnji defanzivac Krupe Aleksandar Vukotić (28) i naredne sezone nastupaće u drugoj njemačkoj ligi, popularnoj "Cvajti".

Korpulentni odbrambeni fudbaler prošle sezone nastupao je za Veen Vizbaden, ali je njegov dosadašnji klub nakon baraža za opstanak ispao u treću ligu, te je Vukotić odlučio da promijeni sredinu.

On će naredne sezone nositi dres Darmštata, kluba koji je do ovog ljeta nastupao u najjačoj Bundesligi, ali se nakon samo jedne sezone u društvu najboljih ponovo vraća u drugu ligu.

"Srećan sam što ću i dalje igrati u drugoj ligi. Jedva čekam da upoznam sve i onda krenem sa ekipom na teren. Želim da pomognem timu svojim načinom igre i doprinesem da Darmštat bude uspješan u narednoj sezoni", rekao je Vukotić.

O Vukotiću je pohvalno govorio sportski direktor njemačkog kluba Paul Ferni.

"Veoma smo srećni što se Aleksandar, uprkos velikom interesovanju iz drugih klubova, odlučio za nas. On je pravi ratnik, koji ostavlja srce na terenu. Radujemo se njegovoj borbenosti u duelima i prisutnosti u vazduhu, jer nijedan igrač iz druge Bundeslige prošle sezone nije imao više dobijenih defanzivnih duela glavom", istakao je Ferni. 

Srpski fudbaler je prije dolaska u Krupu, čiji član je bio od 2015. do 2018. godine, nastupao za srpske klubove Slogu iz Kraljeva i Dolinu iz Padine, a nakon uspješnih partija u dresu kluba iz Krupe na Vrbasu nosio je dres Vasland-Beverena, prije nego što će se u julu prošle godine preseliti u Njemačku.

Ranije se pominjao kao moguće pojačanje banjalučkog Borca i Sarajeva, ali sada je jasno da od povratka u BiH nema ništa.

(MONDO)