• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukotić odlučio: Štoper Beverena dogovorio sve sa Sarajevom, ali onda je stigla ponuda iz Njemačke

Autor Haris Krhalić

Ništa od povratka u Bosnu i Hercegovinu.

 vukotic.jpg Izvor: PROMO/SK Beveren

Aleksandar Vukotić ponovo je bio igrač oko kojeg su se „otimali“ bh. premijerligaši. Nekadašnji štoper Krupe prošle jeseni dovodio se u vezu sa Sarajevom i Borcem, ali je ostao u belgijskom Beverenu, a sada su ga ponovo željela oba navedena kluba, što je ovaj fudbaler potvrdio za MONDO.

Čini se da su čelnici Sarajeva bili konkretniji pa je ovaj fudbaler dogovorio sve za upravom bordo kluba, potpisivanje ugovora bilo je samo pitanje dana, ali onda se preko noći sve promijenilo.

Vukotić je u razgovoru za portal Reprezentacija.ba otkrio da je presudio poziv iz Njemačke.

Nakon skoro pet godina u Belgiji došlo je vrijeme za nešto novo. Trebao sam potpisati za Sarajevo, bili smo sve dogovorili, ali onda je došla ponuda iz 2. Bundeslige. To bi izabrao svako ko zdravo razmišlja. Žao mi je s ljudske strane što sam na kraju morao otkazati dan prije potpisa, prije svega jer su bili korektni i Mirza Varešanović i Ajla Alimanović s kojima sam razgovarao. Nadam se da me razumiju“, rekao je Vukotić za Reprezentacija.ba

U medijima se piše kako Vukotić na stolu ima ponude od dva njemačka kluba, tačnije od Grojter Firta te Vizbadena koji je u prvoj utakmici razigravanja za viši rang pobijedio Arminjiu Bilefeld s 4:0.

Dobio sam zvaničnu ponudu, blizu je, ostale su još sitnice… Za svakoga ko normalno razmišlja to je logičan izbor, zna se šta je Njemačka i za karijeru i za budućnost. Bio bih lud da pored takve ponude odem u Sarajevo. Žao mi je samo što sam morao pogaziti dogovor jer su, kako sam već rekao, prema meni bili jako korektni“, zaključio je Vukotić.

Vukotić je nakon odlične tri sezone u Krupi u ljeto 2018. godine prešao u tadašnji Vasland Beveren, koji je u međuvremenu nakon preuzimanja od strane američke investicione grupe Bolt Football Holdings postigao dogovor i preuzeo ime od mnogo poznatijeg KSK Beverena.

U prethodnih pet godina odigrao je za Beveren 138 utakmica. Ove sezone Beveren se borio za ulazak u prvu belgijsku ligu, ali su sezonu završili na drugom mjestu iza RWD Molenbeka sa samo jednim bodom zaostatka.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Robot

Zar on neće u Borac? :D

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC