• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Krupi trljaju ruke od budućih transfera: Lukić kao Koljić, Vukotić...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Krupe Draško Ilić istakao je da je klub iz Krupe na Vrbasu u prethodnih nekoliko godina ostvario izuzetno jake transfere, koji su mu omogućili da preživi. "Predsjednik Krajove za Koljića je odbacio ponudu Zenita od pet miliona evra."

 FK Krupa transferi Jovo Lukić da bude kao Elvir Koljić, Aleksandar Vukotić, Irfan Jašarević Draško Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prelazak Jove Lukića iz Krupe u Borac samo je jedan od transfera koji su u prethodnih nekoliko godina pokazali ispravan rad rukovodstva kluba iz Krupe na Vrbasu.

Prodajom Elvira Koljića, Aleksandra Vukotića i Irfana Jašarevića, Krupa je zaradila popriličnu svotu novca, sa kojom je klub mogao da funkcioniše bez problema u prethodnim sezonama.

Možda će vas zanimati

"Prinuđeni smo da proizvodimo što više transfer-igrača. Specifičnost Krupe je što smo u prethodnom periodu transferima Koljića, Vukotića i Jašarevića omogućili priliv sredstava koja su bila ključna za naše bitisanje. Posebno smo ponosni što niko od tih igrača nije raskinuo saradnju sa klubovima u koje je otišao, nego su postali predmet zanimanja mnogo jačih evropskih klubova", istakao je Ilić.

Sa svim tim igračima, rukovodstvo Krupe prilikom njihovog odlaska u inostranstvo, definisala je određeni procenat koji će klubu pripasti u slučaju daljih transfera.

"Iako imaju ugovore sa aktuelnim klubovima, postoje visoke i ozbiljne ponude i ukoliko dođe do nekog od transfera, imaćemo ozbiljnu finansijsku podršku i sredstva koja će nam omogućiti da u ovom teškom vremenu funkcionišemo. U transferima koje smo radili, zaštitili smo naš klub tako što smo potpisivali ugovore koji obavezuju klubove u koje su naši igrači otišli na visinu od 10 do 15 odsto od narednih transfera i veselimo se predstojećim transferima", iskren je predsjednik Krupe.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

KOLJIĆ

"Predsjednik Krajove za Koljića je odbacio ponudu Zenita od pet miliona evra. Nije htio ni da je pogleda, što znači da izuzetno cijeni našeg igrača. Znam i za Vukotića, kojeg su zavoljeli u Beverenu, ali i cijeloj ligi, kao požrtvovanog momka koji krvari za svoj dres na stadionu, veliki je interes čak i u Engleskoj", rekao je Ilić.

Kaže da su svakodnevno u kontaktu sa svojim nekadašnjim igračima i da ništa ne prepuštaju slučaju.

"U kontaktu smo sa svim tim igračima. Ovih dana ponude pristižu i redovno ćemo informisati javnost o svemu. Kako je rekao gospodin Vico Zeljković, naša politika i odluke idu u tom pravcu da se okrenemo proizvodu koji se zove mlad i perspektivan igrač, da ga osposobimo da ode u inostranstvo i zadrži se tamo. Zato pričamo o mladim igračima za koje često ne postoji strpljenje kod publike."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prokomentarisao je i odlazak najboljeg strijelca Krupe u Borac.

"igrači poput Jove Lukića, koji je na predstavljanju pokazao nevjerovatnu želju i emocije, mogu nam donijeti mnogo više od nekih profesionalaca, koji su na zalasku karijera, a plaćamo visoku cijenu za neke njihove prethodne rezultate", naglasio je Ilić, te zaključio:

"Imamo zajedničke ciljeve i ambicije. Dajemo mu veliku priliku jer oštećeni smo, puštamo najboljeg strijelca, ali želimo mu da uspije. Želimo da vidimo Lukića na djelu, da Borac prođe u narednu rundu kvalifikacija. Koga god da Borac dobije na žrijebu kvalifikacija za Ligu Evrope, moraće dati sve od sebe, a svi moramo biti uz Borac. I Banjaluka i Republika Srpska. Neke stvari nisu za javnost, ali od budućeg transfera sigurno ćemo i mi imati koristi. Odbili smo ozbiljne ponude iz Njemačke i Švajcarske, jer želimo da svoj maksimum pokaže u Premijer ligi BiH."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC