• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presrećni Jovo Lukić u Borcu: Ostvarenje dječačkih snova! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi golgeter, najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske, potpisao trogodišnji ugovor sa banjalučkim "crveno-plavim" i dres Krupe zamijenio Borčevim.

 Jovo Lukić potpisao za FK Borac trogodišnji ugovor FOTO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jovo Lukić, perspektivni napadač rođen 6. februara 1998. godine, od danas je zvanično novi član banjalučkog Borca, sa kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Dosadašnji golgeter Krupe, inače mladi reprezentativac BiH, u nedavno okončanoj sezoni Prve lige Republike Srpske sa 12 golova bio je najzaslužniji za šampionsku titulu tima iz Krupe na Vrbasu, te ujedno i najbolji strijelac lige.

Možda će vas zanimati

"Kao i svakom mladom igraču, pogotovo meni, želja dok sam bio mali bila je da zaigram za Borac. Mnogo mi znači što sam postao dio kluba sa takvom tradicijom i istorijom. Zahvaljujem se Krupi koja mi je izašla u susret, iako je bilo ponuda iz inostranstva, Njemačke i Švajcarske. Nadam se da ću pružati dobre partije i obradovati banjalučku publiku. Golove ne ovećavam, ali nadam se da će ih biti", rekao je vidno uzbuđeni Lukić.

"Imao sam još dosta toga za reći, ali je trema učinila svoje. Biće vremena da pričamo", poručio je Lukić za MONDO nakon zvaničnog predstavljanja u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci.

Perspektivni fudbaler, koji je ponikao u Modriča Maksimi, a kasnije nosio dres dobojske Sloge i Zvijezde Gradačac, svoj puni potencijal pokazao je prošle sezone, kada je nemilice tresao protivničke mreže na prvoligaškim terenima Srpske.

"Borac je klub koji volim, u kojem sam živio i odrastao, proveo brojne godine, kako u kancelarijama, tako i na tribinama. Drago mi je da je Borac u gospodinu Vici Zeljkoviću dobio predsjednika FS RS, te budućeg predsjednika FS BiH. Posebno mi je drago što se Borac plasirao na međunarodnu scenu. Svi mi imamo u cilju da predstavimo banjalučki fudbal na najbolji način i to je jedan od razloga ovog transfera. Dogovorili smo da perspektivni Lukić pojača Borac, gdje će pokazati svoj puni potencijal, ostvariti svoje lične ciljeve i interese, ali i pomoću klubu. Želim mu svu sreću, a podršku u budućnosti imaće od oba kluba", rekao je prvi čovjek Krupe Draško Ilić.

Da je saradnja Borca i Krupe podignuta na najviši nivo, te da su nesuglasice od ranije sad već davna prošlost, govori podatak da je Lukić na banjalučki Gradski stadion stigao potpuno besplatno, dakle bez obeštećenja.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Naravno, čelnici dva kluba dogovorili su određeni procenat od naredne prodaje koji će pripasti Krupi, ali, kako su istakli, on je poslovna tajna.

"Dogovorili su da Lukić pređe bez ikakve novčane nadoknade, a Borac i Krupa kasnije će rješavati svoje interese, u nekim budućim transferima. O tim stvarima razgovaraće uprave dva kluba, predsjednici i direktori. Borac i Krupa nastojaće i u budućnosti da budu klubovi sa dobrim odnosima, da pokažu da treba da sarađuju, da su jedan sa drugim mnogo jači i takav prijateljski odnos gajićemo i ubuduće. Nastojaćemo da mnoge naše igrače plasiramo u inostranstvo, kako smo to činili ranije", dodao je Ilić, zahvalivši se čelnicima Borca na dogovoru.

"Borac i Krupa provešće određeni period priprema zajedno na Zlatiboru, pa ko zna, možda tu bude još nekih transfera, iz Krupe u Borac ili obratno", poručio je predesjednik premijerligaša iz Krupe na Vrbasu.

Predsjednik Borca Vico Zeljković poželio je sreću Lukiću, te se i on osvrnuo na ranije nesuglasice na relaciji dva komšijska kluba.

"Svima je jasno da je u prošlosti bilo određenih neslaganja, mada su ona prije nastajala određenim 'spinovanjem', nego što su zaista bila u stvarnosti. Ovo je prilika da se pošalje jedna nova slika, da se grade dobri odnosi i saradnja, jer samo tako možemo ostvariti svoje ciljeve. Sigurno se moramo oslanjati jedni na druge i takvim načinom razmišljanja donijećemo dobro i Borcu i Krupi", rekao je Zeljković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Sama prezentacija i riječi Jove Lukića dovoljno govore koliko mu je stalo što je došao u klub poput Borca. Sigurno da nam je drago kada dovodimo igrače koji imaju poštovanje i emocije prema klubu i ispunjenje dječačkih snova svakako puno znači za igrača. Borac i u budućnosti treba da ide u tom smjeru, te da dovodi takve igrače koji su 'gladni' dokazivanja", dodao je Zeljković.

Predsjednik Borca naglasio je da za Borac i Krupu dolaze neka ljepša vremena, gdje će saradnja dva kluba rasti sve više i više.

"Ovaj potez, gdje su nam ustupili igrača bez transfer-naknade, uz određene procente od narednog transfera, pokazuje jednu vrstu nove saradnje. Krupa je imala finansijski jake ponude iz Švajcarske i drugih jakih liga, ali su sve odbili i odlučili da ga pošalju u Borac, smatrajući da je to najbolja odluka za njega, ali i za klub."

VUJAKLIJA

Zeljković je potvrdio da Srđan Vujaklija, nakon što mu je istekao ugovor, neće više nositi dres Borca. Za sada, u napadačkoj liniji tima su iskusni Saša Kajkut, te talentovani Bojan Marković i Jovo Lukić. "Nemamo namjeru da dovodimo još napadača. Pokušaćemo sa ovim rosterom da ostvarimo naše ambicije", istakao je Zeljković.

Zeljković je naglasio da je Lukić doveden na insistiranje šefa stručnog štaba Vlade Jagodića

"Borac je dobio mladog i potentnog, kvalitetnog igrača i očekujemo da pruža dobre partije na Gradskom stadionu, gdje će imati punu podršku Uprave, stručnog štaba i saigrača. Bitno je naglasiti da je Jovo Lukić bio izrazita želja šefa Vlade Jagodića i tu želju smo mu ispunili. Uklapa se u sistem i stil igre i ima kvalitet koji Borcu može donijeti dobre stvari."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sigurno da će mladi napadač, koji je tek napunio 21 godinu, biti pod velikim pritiskom, ali od njega se očekuje da postepeno opravda ukazano povjerenje, kako od uprave banjalučkog kluba, tako i od stručnog štaba na čelu sa Jagodićem.

"Svi treba da budemo strpljivi. Niko ne očekuje da Jovo zablista odmah preko noći, a ukoliko se to i desi, naravno da će biti dobra stvar i za njega i za klub. Imaćemo strpljenja i vremena i dobiće pravu šansu. Dolazi kao najbolji strijelac Prve lige RS, kao što je to ranije bio slučaj sa Bojanom Markovićem, koji još uvijek nije dobio pravu šansu. Ali, okrenuli smo kurs i promijenili politiku rada i poslovanja kluba, tako da će mladi igrači imati prostora da pokažu svoj kvalitet", naglasio je Zeljković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC