• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljen Boris Savić: Rudar Prijedor zaslužuje Premijer ligu BiH

Autor mondo.ba

Mladi stručnjak i vicešampion Republike Srpske dogovorili saradnju na godinu dana, s mogućnošću da ona bude produžena na još 12 mjeseci.

 Boris Savić predstavljen novi trener FK Rudar Prijedor ugovor na godinu plus godinu Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbalere Rudar Prijedora, kako je to ranije i najavljeno, u narednoj sezoni Prve lige Republike Srpske predvodiće novi trener - Boris Savić.

Posljednji angažman mladi stručnjak, rođen 1988. godine, imao je u IMT Beograd, koju je uspio da iz druge lige uvede u Prvu ligu Srbije. a sada je sa Prijedorčanima dogovorio saradnju na godinu dana, uz mogućnost da, ako obje strane budu zadovoljne ostvarenim, ona bude produžena na još 12 mjeseci.

Možda će vas zanimati

U prostorijama kluba predstavljen je javnosti.

"Presudile su ambicije Rudar Prijedora. Klub je ozbiljan, ima želju da se plasira u Premijer ligu BiH i to je ono što me privuklo. Za pet godina moja karijere već sam dvije ekipe uveo u viši rang, nadam se da će Rudar biti treći klub i da ćemo ostvariti ambicije. Tu su se stvari poklopile. Proveo sam godinu i po dana u Prijedoru i ostao sam u dobrom sjećanju, kao i klub meni. Poznajem ekipu dobro, radili su dobro, klub napreduje svakim danom i očekujem da u ovoj sezoni klub, ekipa i ja kao trener pokažemo da zaslužujemo Premijer ligu", istakao je novi trener prijedorskih "rudara", a prenosi klupski sajt.

POJAČANJA

Osim Demira Jakupovića i Ilije Danilovića, ekipu Rudar Prijedora pojačao je i mladi napadač Luka Kulenović. Nekadašnji fudbaler banjalučkog Željezničara donedavno je nastupao u drugoj ligi Hrvatske, gdje je nosio dres druge ekipe Osijeka i Kustošije iz Zagreba.

Rudar Prijedor nedavno okončanu sezonu u prvoligaškom društvu završio je na drugom mjestu, iza šampiona Krupe, a u predstojećem prvenstvu za cilj će imati titulu i povratak u Premijer ligu BiH.

“Naša ideja je bila da pronađemo mladog i ambicioznog trenera koji posjeduje UEFA Pro-licencu, koji poznaje prilike u fudbalu RS i koji iza sebe ima iskustva u vođenju seniorskih ekipa. Uz sve navedeno, radi se o treneru koji je sa uspjehom nastupao za naš klub kao igrač, tako da se nametnuo kao logičan izbor za novog šefa stručnog štaba“, izjavio je predsjednik Upravnog odbora  Darko Milunović.

Savić je naslijedio Igora Jankovića, sa kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Prošle sezone radio je i u Etno selu Stanišići, gdje je sjedio na klupi premijerligaša Zvijezde 09, te ranije u Jedinstvu iz Žeravice, zatim kao pomoćni trener u kiparskom klubu Alki Oroklini, te ponovo u drugoligašu iz Žeravice, sa kojim je osvojio i titulu u Drugoj ligi RS, grupa "Zapad".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC