• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština FS RS potvrdila: Prva liga Srpske brojaće 16 klubova!

Autor mondo.ba

Prva fudbalska liga Republike Srpske u narednoj sezoni brojaće 16 umjesto dosadašnjih deset klubova, a prvo kolo novog šampionata biće odigrano 8. avgusta.

 Skupština FS RS potvrdila: Prva liga Srpske brojaće 16 klubova! Izvor: mondo.ba/Goran Arbutina

Tako je na redovnoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske verifikovan prijedlog Izvršnog odbora FSRS o proširenju prvoligaškog društva. U drugim ligama, grupa zapad i grupa istok, igraće od 14 do 16 klubova. U trećim ligama, zapad, centar i istok nastupiće od 14 do 16 ekipa, a u grupi jug od četiri do šest klubova.

Možda će vas zanimati

Imena prvoligaških ekipa biće poznata do kraja juna, kada će biti poznati i svi učesnici drugoligaških i trećeligaških takmičenja.

"Komisija za reorganizaciju takmičenja poslije niza sastanaka iznijela je prijedlog o promjeni sistema takmičenja i sigurni smo da će ono donijeti mnogo dobrog fudbalu Republike Srpske. Svi klubovi moraće da ispune uslove za licenciranje i zbog toga još nije poznato ko će biti učesnici. Za svaki klub biće potrebno da ima dokaz da je finansijski stabilan, ali i da će lokalna zajednica u narednoj sezoni biti uz njega", izjavio je predsjednik FSRS Vico Zeljković, a prenio "Glas Srpske".

Veoma brzo trebalo bi da bude poznato i ime generalnog sponzora Prve lige, a pokušaće da na isti način riješe i dio finansiranja klubova u nižim rangovima takmičenja koja su pod nadležnošću FSRS.

"To će sigurno rasteretiti klubove bar u nekom segmentu i na taj način im omogućiti da više ulažu u infrastrukturu i rad sa mlađim selekcijama, koje su budućnost svakog sportskog kolektiva, ali i fudbala Republike Srpske. Planirano je da ove godine sve klubove u RS pomognemo sa ukupno 800.000 maraka, a visina sredstava zavisiće od ranga takmičenja u kojem nastupaju", istakao je Zeljković.

Na sjednici Skupštine su izabrana i tri nova člana IO FSRS. Umjesto Zeljkovića, koji je u međuvremenu postao prvi čovjek saveza, novi član ispred Područnog fudbalskog saveza Banjaluka je Darko Ljubojević. Rodoljuba Oljaču iz PFS Gradiška zamijenio je Miloš Brkić, a Radenka Vasiljevića iz PFS Trebinje Žarko Laketa.

Skupštini su prisustvovala 43 od 55 delegata. Izborna skupština FSRS biće održana u septembru i pošto Zeljković već sada ima podršku svih područnih saveza, jasno je da će ostati na čelu, ali i da će na njoj biti predložen kao kandidat za predsjednika FS BiH koji će biti biran krajem godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC