• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac bez imperativa u Evropi, ali napadamo titulu u Premijer ligi BiH"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek Banjalučana istakao da "evropski Borac" više nije floskula, ali da crveno-plavi neće imati obavezu da naprave iskorak u Evropi, za razliku od Premijer lige Bosne i Hercegovine, gdje je cilj borba za titulu.

 Vico Zeljković: Ciljevi FK Borac za sezonu 2020/21 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Vico Zeljković je banjalučkim novinarima saopštio da je Borac isplatio dugovanja zaključno s majom 2020. godine, ali se osvrnuo i na netom okončanu sezonu u kojoj su crveno-plavi osvajanjem četvrtog mjesta poslije osam godina ponovo izborili plasman u evropska takmičenja.

Možda će vas zanimati

"Znamo da je u prethodnom periodu bilo dosta negativnih strelica zbog završetka sezone, o tome smo dosta pričali, pa bih iskoristio priliku da se zahvalim svim igračima, takođe i stručnom štabu koji je bio na 90 odsto u sezoni, kao i sadašnjim trenerima. Nadam se da ćemo uspjeti da napravimo pomak u Evropi, gdje smo prvi put poslije osam godina. Na žalost uvijek smo ispadali u prvom kolu kvalifikacija, ali nemamo opterećenje jer je veliki uspjeh sam izlazak u međunarodna takmičenja. Evropski Borac nije više floskula, ali mnogo posla je još ispred nas. Posebno kad je riječ u Omladinskoj školi Borca. Uradili smo već dosta toga, doveli smo Igora Jankovića za šefa, želimo da naša djeca budu u budućnosti okosnica prvog tima kako bi imali što više domaćih igrača koji osjećaju i vole Borac. Ali i da bi klub imao prihode jer moramo da počnemo da stvaramo svoje igrače i svoje prihode, koji su jedino mogući kroz transfere. I u narednoj sezoni 2020/21 ćemo tim napraviti djelimično i iz omladinske škole, koja će dobiti šansu i na pripremama i na utakmicama. Ali, pritiska nema u Evropi", istakao je Zeljković.

Za razliku od Premijer lige BiH, gdje će biti imperativa.

"U domaćem takmičenju imaćemo obavezu da opet izborimo Evropu, ali i da imamo cilj da se borimo za titulu šampiona. Vjerujem da sada ravnopravno možemo da se nosimo sa Sarajevom, Zrinjskim i ostalim ekipama. To će biti glavni cilj Borca za narednu sezonu", dodao je prvi čovjek Banjalučana.

Mirićeva plata na "čekanju"

Marko Mirić je izjavom u medijima podigao dosta prašine u banjalučkom klubu, pa će sada zbog sudskog spora s Borcem prićekati na zarađeni novac. "Ne bih to previše komentarisao, ali vidjećemo u našoj pravnoj službi, našem pravnom ekspertskom timu da procijenimo šta dalje. Kad oni kažu da isplatimo novac, koji je obezbijeđen, mi ćemo to da uradimo. Međutim, u ovom trenutku smo s njim u sudskom sporu i dok se to ne riješi, nećemo žuriti zbog njegovih 'nekorektnih' istupa u javnosti. Malo ćemo da sačekamo", rekao je Zeljković.

Zeljković se kratko osvrnuo i na infrastrukturne projekte.

"Ovih dana kreće rekonstrukcija reflektora, instalacija, a potom i sijalice, što će dovesti Gradski stadion u UEFA rang da igramo i drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Borac je na pravom putu, dugovanja iz prošlosti ne opterećuju likvidnost, još ćemo poboljšati sliku, takođe čeka nas razgovor sa novim potencijalnim sponzorima, koji se sada sami nama javljaju i žele da investiraju u Borac. Naravno, nikom nije lako poslije ove pandemije korona virusa, ali trudićemo se da još više podignemo ljestvicu u funkcionisanju kluba".

Prema njegovim riječima, "prozivka" je zakazana za 22. jun, a nakon toga bi 8. jula otputovali na Zlatibor na pripreme ako sve bude u redu sa zdravstvenom situacijom izazvanom pandemijom korona virusa. Potvrdio je i pojedine odlaske, ali i dolaske na Gradski stadion.

"Mladen Lučić, Aleksandar Volkov, Zoran Milutinović i Demir Jakupović su napustili klub, a ostali su u planu za narednu sezonu. Od potencijalnih pojačanja, imamo slučaj Srđana Vujaklije, koji prethodne sezone nije opravdao očekivanja, ali postoji mogućnost da uz korekciju ugovora na tri puta niža primanja ostane. Vidjećemo još, mnogi nam se sada nude zbog evropskog takmičenja, pa nećemo žuriti. Ono što mogu da potvrdim je da smo postigli sporazum sa Jovom Lukićem, dosadašnjim napadačem Krupe i to će narednih dana biti stavljeno na 'papir'. Lukić treba da dođe bez obeštećenja s tim da Krupi bude išao određeni procenat od narednog transfera. Visinu još nismo utanačili, da li je riječ o 20, 30 ili 40 odsto, to ćemo još da definišemo. Tražimo još poziciju golmana, zadnjeg veznog i još jednog špica i oni bi trebali da podignu nivo igre crveno-plavih. Takođe, mislim da smo postigli usmeni dogovor sa golmanom Bojanom Pavlovićem i čim on završi status sa Čelikom, završićemo sve to. Imamo još opcija, ali imamo dobru situaciju. Probaćemo da svedemo greške na minimum, naravno nemoguće je sve učiniti bez greške, to ne mogu ni Crvena zvezda, Partizan, Real ni Mančester junajted. Okupili smo stručne ljude a trener (Vlado Jagodić) će donijeti konačni sud o igračima".

Predsjednik Borca je komentarisao i ideju o proširenju Premijer lige BiH po kojoj bi Zvijezda 09 i Čelik opstali uz ulazak Krupe i sarajevskog Olimpika.

"Borac nema ništa protiv proširenja ako za to bude Savez. Osim toga, klubovi nemaju mogućnost da donese odluke po tom pitanju, pa ni banjalučki klub. Lično bih volio da Zvijezda 09 ostane u Premijer ligi BiH i jako mi je žao što je Boris Stanišić došao u tu poziciju. Ako mu znači naša moralna podrška, ima je, a i lična jer imamo dobru komunikaciju. O Čeliku nemam nekih emocija, mislim da ne zaslužuju da opstanu u Premijer ligi BiH jer nisu dobili licencu. Borac je u prošlosti bio izbačen zbog licence iako je na terenu opstao. A Zeničani se nalaze na mjestu koje vodi u niži rang, a još važnije nisu ispunili kriterijum za licencu. Ja im želim da riješe probleme što prije, ali moramo poštovati pravila. Nemam ništa protiv proširenja, ali samo ako se izmire obaveze. Dakle, nemam ništa lično protiv Čelika, ali imam protiv da se nekom gleda kroz prste. Samo neka bude bez dvostrukih aršina", zaključio je Zeljković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC