• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đalou ostaje u Borcu: Biće veliko pojačanje!

Autori mondo.ba Autori Glas Srpske

Amerikanac gambijskog porijekla zadovoljio ukuse čelnika i stručnog štaba Borca, te će u narednoj sezoni nositi crveno-plavi dres.

 Momodu Đalou potpisao za Borac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac dobio je vrijedno pojačanje u napadu, jer je ugovor sa "crveno-plavim" potpisao Amerikanac gambijskog porijekla Momodu Đelou.

Još tokom priprema u Antaliji pokazao je da se radi o kvalitetnom fudbalu, ali je sporna bila papirologija, koja je u međuvremenu riješena.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji fudbaler rumunskih Farula iz Konstance i Dačije Unirea iz Braile dobio je radnu dozvolu te će, po riječima šefa stručnog štaba Vlade Jagodića, biti vrijedno pojačanje za narednu sezonu.

"Nismo se džabe odlučili da potpišemo ugovor sa ovim igračem. Riječ je o veoma kvalitetnom napadaču koji je probojan sa obje strane, ali zna i da igra kroz sredinu. Na treninzima pokazuje da je tehnički vrlo potkovan, a uz sve to je i brz", rekao je Jagodić "Glasu Srpske".

Ranije je dogovorena saradnja sa dosadašnjim prvotimcem Rudar Prijedora Dinom Kalesićem, 22-godišnjim igračem sredine terena, dok je odlučeno da će novi golman tima sa Gradskog stadiona biti Bojan Pavlović, iako je u opciji bio dolazak i Damira Kahrimana.

"Obojica su veoma iskusni i kvalitetni golmani, ali smo se odlučili za Pavlovića iz nekoliko razloga. Prvi je da je posljednje tri godine igrao u Premijer ligi i dobro je poznaje, a uz sve to branio je i u kontinuitetu. Velika prednost u odnosu na nekadašnjeg reprezentativca Srbije bila je i činjenica da Pavlović, uz pasoš Srbije, ima i državljanstvo BiH, pa tako oslobađa mjesto za još jednog stranca. Dolaskom Pavlovića sada praktično imamo četiri golmana, jer su tu još Jovan Kutić, Mladen Kukrika i Luka Damjanović. Najvjerovatnije da će Kutić ići negdje na pozajmicu i to u klub u kojem će sigurno braniti", istakao je Jagodić za banjalučki list.

Fudbaleri Borca trenutno su na odmoru, a već je poznat plan priprema. Prozivka će biti obavljena 22. juna, a baš kao i prošle godine, igraći će od 8. do 22. jula raditi na Zlatiboru.

"Tamo je ekipa bila i prošle godine i imali su odlične uslove za rad. Planirano je da u Srbiji odigramo pet utakmica, a prva dva rivala su već poznata. Protivnik 11. jula biće nam Radnik iz Surdulice, a tri dana kasnije igramo protiv Inđije. Prije odlaska na Zlatibor 4. jula odigraćemo kontrolni meč između naše dvije ekipe, a generalna provjera biće 26. jula", naglasio je Jagodić.

Uskoro bi saradnja trebalo da bude produžena sa napadačem Srđanom Vujaklijom, dok se traži pojačanje na poziciji zadnjeg veznog.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC