• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Etno selu Stanišići se ne predaju: Proširite Premijer ligu BiH!

Autor mondo.ba

Rukovodstvo Zvijezde 09 održalo vanrednu konferenciju za medije.

 U Etno selu Stanišići se ne predaju: Proširite Premijer ligu BiH! Zvijezda 09 konferencija za medije Izvor: MONDO/Igor Đ. Stanišić

Rukovodstvo kluba Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići, nakon sastanka sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH, na čelu sa predsjednikom Evledinom Begićem, na kojem je pojašnjena odluka o prekidu prvenstva, zbog kojeg je semberski klub izgubio premijerligaški status, odlučilo je da organizuje vanrednu konferenciju za medije.

U međuvremenu je održana i sjednica Upravnog odbora Zvijezde 09, na kojoj je odlučeno da se uputi zahtjev krovnoj kući bh. fudbala da se Premijer liga BiH proširi na 14 klubova, u sezoni 2020/21.

Možda će vas zanimati

Član Upravnog odbora Aleksandar Vuković naglasio je da FK Zvijezda 09 nije smeće, pa da negdje bude izbačena, nego da je prebačena u niži rang.

"Imamo viziju u kom pravcu treba da idemo po pitanju odluke Fudbalskog saveza BiH, prema kojoj je naš klub administrativnim putem prebačen, bar za sada, u drugi rang takmičenja. Naglasiću prebačen, a ne izbačen, jer se smeće izbacuje, a mi smo ozbiljan klub", naglasio je Vuković.

STANIŠIĆ

Prvi čovjek kluba Boris Stanišić pojasnio je da je u klub uložio veliki novac i da ljudi iz FS BiH moraju to da imaju u vidu. "Svaka podrška u ovom trenutku nam je neophodna. Gospodina Begića sam pitao da li je bilo moguće da se donese neka drugačija odluka, nakon čega sam dobio odgovor da je ovo bila najmanje bolna odluka po FS BiH. Dotakao sam se finansija i pitanja koliko novca treba da potroši fudbalski klub da bi egzistirao. Mislim da ih ta cifra ne boli, kao što mene boli. Ulažem svoj novac u klub, imam porodični posao i moja ulaganja treba da budu primjer ostalim."

U Etno selu Stanišići ističu da odluka i prekidu prvenstva nije utemeljena na realnim činjenicama.

"Dobili smo odluku Saveza i sada ćemo preduzeti određene pravne korake kako bismo zaštitili naš klub. U odnosu na prošli put, sada smo još sigurniji da je odluka neutemeljena i mi je ne prihvatamo. Zaslužujemo da nam se vrati premijerligaški status ili da nam se dozvoli da taj status zaslužimo tamo gdje treba da se odlučuje, na terenu", naglasio je Vuković, dodavši da će savjetodavnu i pravnu pomoć tražiti od svih prijatelja iz okruženja, ali i UEFA.

U klubu iz Etno sela naglasili su da se po ovom pitanju više neće oglašavati u javnosti, sve dok Izvršni odbor FS BiH ne donese odluku o njihovom zahtjevu.

Pogledajte kompletnu konferenciju za medije:

FK Zvijezda 09 - vanredna konferencija za medije
Izvor: YouTube/Zvijezda 09

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC