• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa krenula sa radom: Na prvom okupljanju 27 igrača

Autor Dragan Šutvić

Novajlije su golman Tarik Abdulahović i napadač Dejan Glišić

 FK Krupa početak priprema 2020 21 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon godinu dana, fudbaleri Krupe će ponovo da vode bitku za premijerligaške bodove.

Tim iz Krupe na Vrbasu je u sezoni 2018-19 zauzeo pretposljednje, 11. mjesto u Premijer ligi BiH, pa je morao da se preseli u Prvu ligu Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Takmičenje u prvoligaškom rangu je stopirano u martu zbog pandemije virusa korona nakon 14 odigranih kola, a u trenutku prekida Krupa se nalazila na liderskoj poziciji, uz devet bodova više od najbližeg pratioca, Rudar Prijedora.

Odlukom IO FS RS, dalje takmičenje je zbog trenutne epidemiološke situacije otkazano, Krupa je proglašena za šampiona, pa će tako ponovo igrati u društvu Borca, Sarajeva, Željezničara, Zrinjskog...

Trener Zoran Marić danas je obavio prozivku, na kojoj se, ističe sportski direktor Mladen Ilić, našlo 27 fudbalera.

"Među njima su i dvojica novih. U pitanju su golman Tarik Abdulahović, rođen 1998. godine, koji je stigao iz sarajevskog Olimpika i napadač Dejan Glišić, koji je od njega stariji godinu dana, a koji je stigao iz Kozare iz Gradiške. Ekipu je napustio defanzivac Ranko Dekić, koji je nakon isteka ugovora odlučio da potraži novu sredinu, a u narednih par dana ekipu će napustiti i naš najbolji napadač Jovo Lukić, koji će preći u redove banjalučkog Borca, sa kojim smo mi ostvarili dogovor o transferu. Jovo će se staviti na raspolaganje Vladi Jagodiću već u ponedjeljak i vjerujem da će na najbolji mogući način da se nametne i dokaže svoj kvalitet na premijerligaškom nivou, ali i u evropskim takmičenjima u kojima će Borac igrati ovog ljeta", rekao je Ilić za MONDO.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prema Ilićevim riječima, igračkih promjena će biti još.

"Kada su u pitanju neke druge korekcije u ekipi, sigurno je da će biti još odlazaka, ali i dolazaka. Kad je riječ o dolascima, u pregovorima smo sa nekoliko igrača na deficitarnim pozicijama, kako bismo sklopili ekipu koja će imati respektabilnu ulogu u Premijer ligi. Svakako da je naš cilj naredne godine opstanak u najvišem rangu takmičenja."

Uskoro kreću i radovi na infrastukturi.

"Početkom naredne sedmice počinjemo sa radom na glavnom terenu, odnosno na sanaciji same podloge. Sadašnju travu zamijeniće najnovija plastika koju ćemo postaviti po rokovima koje je dao izvođač – prije početka nove sezone, tako da ćemo spremno dočekati novu sezonu. Plastična trava koja će biti postavljena pripada posljednjoj generaciji podloge i biće reprezentativna za bh. uslove."

U narednim danima ekipa će se pod komandom Zorana Marića pripremati u Banjaluci, dok je za 8. jul planiran odlazak na Zlatibor.

"Na srpskoj planini ćemo boraviti dvije nedjelje i odraditi najbitniji dio priprema. Nakon toga, slijedi nam povratak kući, ako bog da, na naš novi teren i brušenje forme za sami početak, koji je zakazan za 1. ili 2. avgust, zavisno od žrijeba", poručio je Ilić za naš portal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC