• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hendikep za Borac ako ne bude domaćin u Banjaluci, ali možemo iznenaditi"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca Vlado Jagodić ima pomiješana osjećanja kad je riječ o promjenama koje je u srijedu uvela Evropska fudbalska federacija (UEFA) u takmičenja pod njenom ingerencijom.

 Vlado Jagodić za MONDO o UEFA promjenama FK Borac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope od naredne sezone u svim pretkolima će biti igrana samo po jedna utakmica, osim u plej-ofu, a žrijeb će odrediti koja ekipa će biti domaćin u tim susretima.

Banjalučki Borac je poslije osam godina ponovo izborio plasman u Evropu, ali upravo zbog ove odluke UEFA, postoji mogućnost da na Gradskom stadionu u Banjaluci neće biti odigran nijedan meč.

Možda će vas zanimati

Strateg crveno-plavih Vlado Jagodić u izjavi za MONDO je priznao da nije bio iznenađen ovom odlukom UEFA i da njemu lično samo jedna stvar nije po volji.

"Najprije moram da priznam da je to bilo pomalo i očekivano. Drago mi je da je bar nešto odlučeno, kao i da znamo datume odigravanja mečeva. Ono što nama jedino ne odgovara je da ne igramo na svom terenu ukoliko ne budemo miljenici sreće na žrijebu. To je nešto što nam ne samo otežava šanse za prolaz nego gubi i smisao jer naša publika, Banjaluka i Republika Srpska očekuju evropsku utakmicu s navijačima", rekao je Jagodić.

Prema njegovim riječima, neigranje u Banjaluci bi bio hendikep za njegov tim, ali Borac se neće predati ni u jednom slučaju.

"Bio bi hendikep da gostujemo, ali ukoliko se i to desi, opet je bolje igrati jednu utakmicu protiv snažnog protinika nego dvije. U jednom meču su uvijek moguća iznenađenja i na tom trebamo možda da gradimo optimizam jer za svakog je nepoznanica igranje jedne utakmice bez obzira na skauting. Naravno, taj evropski meč igra se 27. avgusta, već ćemo imati u nogama tri-četiri kola u Premijer ligi BiH što je dobro. Realno, pomiješane su emocije jer bih volio da igramo tu evropsku utakmicu u Banjaluci bez obzira protiv koga, ali i ako bude jedan gostujući meč, pokušaćemo da idemo na faktor iznenađenja. Ne vidim razloga zašto to ne bismo probali", dodao je šef struke Borca.

"PAVLOVIĆ JE ZAVRŠEN"

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jagodić je otkrio za naš portal i da je nekadašnji golman Sarajeva Bojan Pavlović od srijede i definitivno novi čuvar mreže banjalučkog kluba.

"Pavlović je definitivno završen, pa možemo reći da uz Dinu Kalesića, Mamadu Žaloa i Jovu Lukića, kojeg očekujem na prozivci u ponedjeljak s obzirom na dogovore klubova (Krupe i Borca), smo završili i pitanje golmana. A od večeras se okrećemo igračima na poziciji zadnjeg veznog i mislim da će do petka ljudi koji o tome odlučuju uspjeti da to završe. Želja mi je da 22. juna na prozivci imamo kompletiran tim, odnosno fudbalere s kojima želimo igrati u novoj sezoni", podvukao je Jagodić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC