• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet klubova za proširenje Premijer lige BiH!

Autor mondo.ba

Čak pet klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine podržalo je ideju o proširenju.

 Pet klubova za proširenje Premijer lige BiH! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prekidom sezone zbog pandemije korona virusa, Fudbalski savez BiH je odlučio prema trenutnom stanju na tabeli odnosno da zenički Čelik i Zvijezda 09 iz etno-sela Stanišići presele u niži rang.

Semberska ekipa je potom predložila da elitni šampionat bude proširen jer smatraju da bi u preostalih 11 kola uspjeli da izbore opstanak. Čak su najavili i tužbu FS BiH, a predsjednik kluba Boris Stanišić je zatražio i sastanak sa prvim čovjekom Saveza Dinom Begićem.

S druge strane, i Čelik iz Zenice je zatražio od Saveza da preispita svoju odluku o ispadanju iz Premijer lige BiH ili da u suprotnom nadoknadi troškove takmičenja klubu sa "Bilinog polja".

Možda će vas zanimati

Zvijezda 09 je podršku za proširenje dobila od pet klubova bh.elite - Borca iz Banjaluke, Tuzle siti, tuzlanske Slobode, Mladosti iz Doboja kod Kaknja i bijeljinskog Radnika.

Zato su pomenutim klubovima, kao i njihovim predsjednicima, javno zahvalili na zvaničnom sajtu.

"Hvala našim sportskim prijateljima iz Bijeljine, Banjaluke, Tuzle i Doboja kod Kaknja na podršci za prijedlog proširenja Premijer lige BiH", navedeno je u saopštenju Zvijezde 09.

S druge strane, treneri mostarskih klubova - Veleža i Zrinjskog, Feđa Dudić i Mladen Žižović nemaju jasan stav po pitanju proširenja jer konačno odluku jedino može da donese FS BiH, a nikako premijerligaši.

"Volio bih jedino da se to što prije riješi, da ne ulazimo u neke nove nedoumice kao prije mjesec dana, kada nismo znali šta će biti sa prethodnom sezonom", rekao je Žižović, a prenijele "Nezavisne novine".

Podsjetimo, Izvršni odbor FS BiH će na narednoj sjednici krajem juna raspravljati o zahtjevima Zvijezde 09 i Čelika, a konačnu odluku može samo da donese Skupština FS BiH, koja bi trebala da bude održana u julu.

Nova sezona u Premijer ligi BiH počinje 1. avgusta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC