• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac igra samo jedan evropski meč, od žrijeba zavisi da li u Banjaluci!

Autor mondo.ba

UEFA je održala istorijski sastanak na kome su donesene odluke o ovoj sezoni u Ligi šampiona i Ligi Evrope, kao i kvalifikacijama za 2020/21.

 UEFA - format kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope 2020/21, FK Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvršni odbor UEFA konačno je odlučio šta će se desiti sa njihovim takmičenjima!

Liga šampiona i Liga Evrope, koji su prekinuti u osmini finala još u martu, vratiće se ponovo u avgustu, ali kao "fajnal-ejt" turnir. Liga šampiona će se igrati u Lisabonu, a Liga Evrope u četiri njemačka grada (Keln, Dizeldorf, Duizburg i Gelzenkirhen), nakon što se nekoliko dana ranije pred početak turnira odigraju preostale utakmice osmine finala.

Možda će vas zanimati

Uz to, donijeta je važna odluka za kvalifikacije za UEFA takmičenja za narednu sezonu. Liga šampiona i Liga Evrope će se igrati po novom sistemu - biće samo jedna utakmica, umjesto dvije kako je bilo do sada!

Izuzetak je plej-of runda (četvrta) Lige šampiona u kojoj će se igrati dvije utakmice (jedna kod kuće, druga kod kuće), a sve ovo će početi u avgustu.

Bosnu i Hercegovinu će u kvalifikacijama za Ligu šampiona predstavljati Sarajevo, dok će u kvalifikacije za Ligu Evrope krenuti Željezničar, Zrinjski i Borac iz Banjaluke.

Odluka o tome ko će biti domaćin utakmice biće određena žrijebom!

LIGA ŠAMPIONA 2020/21: Preliminarna runda 8. i 11. avgust, prvo kolo kvalifikacija 18. i 19. avgust, drugo kolo kvalifikacija 25. i 26. avgust, treće kolo kvalifikacija 15/16 septembar i plej-of 22. i 23. septembar i revanš 29. i 30. septembar.

LIGA EVROPE 2020/21: Preliminarna runda 20. avgust, prvo kolo kvalifikacija 27. avgust, drugo kolo kvalifikacija 17. septembar, treće kolo kvalifikacija 24. septembar, plej-of se igra 1. oktobra.

Važno je naglasiti da će se utakmice fajnal-ejt turnira Lige šampiona (od 12. do 23. avgusta) i Lige Evrope (od 10. do 21. avgusta) takođe na jedan meč. Utakmice osmine finala dva takmičenja, koje nisu odigrane, trebalo bi da budu završene od 5. do 6. avgusta za LE, odnosno od 7. do 8. avgusta kada je u pitanju LŠ, ali još nije određeno gdje će se ti mečevi igrati.

UEFA je odlučila i da će biti dozvoljeno pet izmjena u njihovim takmičenjima do kraja sezone, dok se svi gradovi domaćini koji su već odlučeni pomjeraju za godinu dana kasnije.

UEFA Superkup održaće se 23. septembra u Budimpešti.

Nema promjena kada su u pitanju gradovi domaćini UEFA Evropskog prvenstva, uprkos spekulacijama iz prethodnog perioda, pa ostaje svih istih 12 kao do sada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC