• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan teže do Evrope, sve o novim UEFA kvalifikacijama!

Autor Milutin Vujičić

UEFA je održala istorijski sastanak na kome su donete odluke o ovoj sezoni u Ligi šampiona i Ligi Evrope, kao i kvalifikacijama za 2020/21 koje će posebno zanimati navijače Zvezde i Partizana. Pogledajte SVE datume!

 UEFA-Liga-sampiona-i-Liga-Evrope-format-kvalifikacija-fajnal-ejt-u-Lisabonu-UZIVO Izvor: Guliver/Getty Images/Alex Grimm, Alex Grimm/Bongarts

Izvršni odbor UEFA konačno je odlučio šta će se desiti sa njihovim takmičenjima!

Liga šampiona i Liga Evrope, koji su prekinuti u osmini finala još u martu, vratiće se ponovo u avgustu, ali kao "fajnal-ejt" turnir. Liga šampiona će se igrati u Lisabonu, a Liga Evrope u četiri nemačka grada (Keln, Dizeldorf, Duizburg i Gelzenkirhen), nakon što se nekoliko dana ranije pred početak turnira odigraju preostale utakmice osmine finala.

Uz to, doneta je važna odluka za kvalifikacije za UEFA takmičenja za narednu sezonu. Liga šampiona i Liga Evrope će se igrati po novom sistemu - biće samo jedna utakmica, umesto dve kako je bilo do sada!

Možda će vas zanimati

Izuzetak je plej-of runda (četvrta) Lige šampiona u kojoj će se igrati dve utakmice (jedna kod kuće, druga u gostima), a sve ovo će početi u avgustu.

Za sada nije potvrđeno da li će Crvena zvezda, kao učesnik Lige šampiona, biti "vraćena" u prvo kolo (trebalo je da počne od drugog), a znamo da će Srbiju u Ligi Evrope predstavljati još Partizan, Vojvodina i TSC.

Odluka o tome ko će biti domaćin utakmice biće određena žrebom!

LIGA ŠAMPIONA 2020/21: Preliminarna runda 8. i 11. avgust, prvo kolo kvalifikacija 18. i 19. avgust, drugo kolo kvalifikacija 25. i 26. avgust, treće kolo kvalifikacija 15/16 seotembar i plej-of 22. i 23. septembar i revanš 29. i 30. septembar.

LIGA EVROPE 2020/21: Preliminarna runda 20. avgust, prvo kolo kvalifikacija 27. avgust, drugo kolo kvalifikacija 17. septembar, treće kolo kvalifikacija 24. septembar, plej-of se igra 1. oktobra.

Izvor: MONDO / Mario Milojević

A sada da se vratimo na ovu sezonu...

Važno je naglasiti da će se utakmice fajnal-ejt turnira Lige šampiona (od 12. do 23. avgusta) i Lige Evrope (od 10. do 21. avgusta) takođe na jedan meč. Utakmice osmine finala dva takmičenja, koje nisu odigrane, trebalo bi da budu završene od 5. do 6. avgusta za LE, odnosno od 7. do 8. avgusta kada je u pitanju LŠ, ali još nije određeno gde će se ti mečevi igrati.

UEFA je odlučila i da će biti dozvoljeno pet izmena u njihovim takmičenjima do kraja sezone, dok se svi gradovi domaćini koji su već odlučeni pomeraju za godinu dana kasnije.

UEFA Superkup održaće se 24. septembra u Budimpešti.

Nema promena kada su u pitanju gradovi domaćini UEFA Evropskog prvenstva, uprkos spekulacijama iz prethodnog perioda, pa ostaje svih istih 12 kao do sada.

Izvor: UEFA/Screenshot

IZ MINUTA U MINUT:

- Svi gradovi domaćini UEFA Evropskog prvenstva su potvrđeni, nema promena.

- Kvalifikacione runde za LŠ i LE gde se igrati na jednu utakmicu umesto na dve. Izuzetak je plej-of za Ligu šampiona koji će se igrati na dve dobijene utakmice.

- Do 3. avgusta moraju se završiti klupska prvenstva u Evropi.

- Sada će se Superkup igrati u Bukureštu 24. septembra.

- Klubovima će biti dozvoljeno pet izmena u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

- Pre restarta sezone biće moguće registrovati trojicu fudbalera, ali ako su oni već mogli da igraju za klub od poslednjeg registracionog perioda. Neće biti moguće registrovati fudbalere koji su skoro kupljeni, odnosno posle januarskog prelaznog roka.

- LIGA EVROPE 2019/20: U Kelnu, Duizburgu, Gelzenkirhenu i Dizeldorf od 8. do 19. avgusta, takođe kao fajnaj-ejt. Ostale utakmice osmine finala će biti odigrane ranije. Finale u Kelnu. Gdanjsk će biti domaćin finala Lige Evrope sledeće sezone 2020/21.

- Istanbul će biti domaćin finala 2020/21, a svi ostali pomeraju se za godinu dana...

- LIGA ŠAMPIONA 2019/20: Četvrfinala, polufinala i finale će se igrati kao fajnal-ejt 12. i 23. avgusta. Preostale utakmice četvrtfinale će se igrati od 7. avgusta. To nije konačna odluka, biće doneta u narednih nekoliko dana. Porto i Gimaraeš su mogući domaćini ako bude potrebno uz Lisabon.

- Uvodi se poseban UEFA medicinski protokol, a odluka o povratku navijača daje se svim državama ponaosob.

- Đorđo Marketi će saopštiti odluke, ima mnogo odluka...

- "I dalje mislim da je odluka o pomeranju EURO2020 bila dobra, bez toga ne bi bilo završetka fudbalskih šampionata širom Evrope", rekao je Čeferin.

- "Fudbal se polako vraća, čudno mi je da držim konferenciju bez novinara", rekao je Aleksandar Čeferin na početku obraćanja i rekao da je ponosan na SVE. Pohvalio je igrače koji su se u poslednje vreme obratili zbog talasa rasizma u SAD.

- Stigli su!

Izvor: Screenshot

- Obraćanje prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina, posle sastanka Izvršnog odbora, trebalo bi da počne tačno u 15.30.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC