KOPA AMERIKA

Prvo iznenađenje na Kopa Amerika: Valensija "startom za zatvor" uništio snove svoje reprezentacije

Autor Bojan Jakovljević

Trećeg dana takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama viđeno je prvo veliko iznenađenje.

Izvor: Isaac Ortiz / imago sportfotodienst / Profimedia

Izuzetno grub start kapitena Ekvadora Enera Valensije odlučio je pobjednika njihovog duela sa Venecuelom na Kopa Amerika.

Trećeg dana takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama tako je viđeno prvo veliko iznenađenje. Venecuela je iskoristila igrača više i slavila 2:1, i to nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Već u 22. minutu Valensija je išao đonom, promašio loptu i direktno kopačkom pogodio u prsa protivničkog fudbalera, pa je već u prvoj polovini prvog poluvremena završio nastup na premijernom meču svoje selekcije u Americi.

Pogledajte taj start:

Uprkos igračkom deficitu, Ekvadorci su stigli do vođstva. Džeremi Sarmijento pogodio je za vođstvo pet minuta pred odlazak na odmor, ali je u nastavku viđen veliki preokret.

Honder Kadiz izjednačio je u 64. minutu, da bi slavlje Venecueli deset minuta kasnije donio Eduard Belo.

U drugom meču grupe B Meksiko je minimalnim rezultatom savladao Jamajku, a jedini gol na meču postigao je Herardo Artega.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Danas su na Kopa Amerika na programu dva meča. Domaćin turnira SAD odigraće prvi meč - odmjeriće snage sa Bolivijom u ponoć po našem vremenu, dok se od 3 časa ujutro sastaju Urugvaj i Panama.

(MONDO)