Fudbal

Erera ima šta da poruči "novajlijama": Ovo je prvo što im kažem kada dođu u Borac...

Autor Goran Arbutina

Sjajni kolumbijski bek otkrio šta kaže svojim novim saigračima koji stižu u redove banjalučkog Borca.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Nove face i nova imena na pripremama Borca u Sloveniji.

Nakon osvojene šampionske titule banjalučki klub itekako je promijenio ekipu, dovedeno je čak devet novih igrača, a taj broj bi već tokom ponedjeljka trebao da bude 11, pošto bi crveno-plave trebalo da pojačaju i Dalibor Takač i Damjan Šiškovski.

Oni koji su pratili Borac tokom prošle sezone rekli bi da je Borac svoje najveće pojačanje za predstojeću sezonu obezbijedio još tokom februara, kada je produžen ugovor sa sjajnim kolumbijskim bekom Sebastijanom Ererom.

Kolumbijac sa makedonskim pasošem jedan je od najzaslužnijih za osvajanje šampionske titule, a nje se ne planira tako lako odreći.

"Tu smo u Sloveniji, pripremamo se za novu sezonu, prvo za meč sa Egnatiju, pa ćemo da vidimo kako će to da bude. Očekuje nas odmah i prvenstvo, želimo da odbranimo titulu, ambicije su velike“, rekao je Erera odmah na početku kratkog razgovora u u slovenačkom Zreču.

Borac je u svojoj prvoj provjeri u Sloveniji odigrao 2:2 sa Celjem, a u ponedjeljak ga očekuje nova provjera, duel sa rumunskom ekipom UTA Arad.

"Imamo dosta novih igrača, treba da vidimo kako sve to izgleda, a i da vidimo dokle smo došli s pripremama. Vjerovatno će da se dijeli minutaža, definitivno dobar test za našu ekipu", rekao je Kolumbijac i dodao: "Ima dosta novih igrača. Od stare ekipe koja je uzela titulu, ostalo je samo pet-šest igrača, ali idemo dalje, da vidimo gdje smo".

Prošlog ljeta Erera je bio taj koji se navikavao na novu sredinu, a sada je on taj koji može da udijeli savjet novajlijama, među kojima, će po svemu sudeći biti i jedan njegov bivši saigrač iz kiparske Dokse Katokopias i Rabotničkog – golman Damjan Šiškovski.

Lijevi bek Borca otkrio nam je šta prvo kaže novim igračima kada dođu među crveno-plave.

"Prvo što im kažem je da dolaze u šampionsku ekipu. Mora da budu mentalno spremni za to da idemo da branimo šampionsku titulu. Moraju da znaju u kakvu ekipu su došli", istakao je Erera i dodao: "Kad je ostalo u pitanju, ne treba mnogo da im govorim. Banjaluka je lijep grad, u Borcu je lijepo igrati, sve ide lako".

Utakmica između Borca i rumunskog superligaša UTA Arad igra se od 17 časova.