• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi u "komšiluku" našli pojačanje, Aleks Pihler novi igrač Borca!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U istom danu i odlazak i dolazak u ekipi šampiona BIH.

 aleks pihler Izvor: EXPA/ Sportida/ Morgan Kristan / Avalon / Profimedia

Banjalučki Borac priprema se za novu sezonu u kojoj će braniti titulu šampiona BIH, ali i pokušati da napravi iskorak u Evropi gdje ih očekuje duel sa Egnatijom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stručni štab na čelu sa novim šefom, Mladenom Žižovićem i uprava kluba imaju pune ruke posla u formiranju ekipe, s obzirom da je ostalo malo vremena do roka za prijavu igrača za evropska takmičenja, pa se ovih dana često ispunjavaju rubrike "odlasci" i "dolasci".
Tako je bilo i u nedjelju kada je ekipa Monda stigla na pripreme Borca, pa nakon vijesti o odlasku Marka Miloševića stiže i vijest o novom pojačanju.

Novi igrač banjalučkog Borca je Aleks Pihler, fudbaler koji će u terme Zreče, gdje je kamp Borca u Sloveniji, stići iz 40-ak kilometara udaljenog Maribora.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Tridesetogodišnji Pihler igra na poziciji centralnog veznog igrača, a u Borac stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Mariborom.

“Privukli su me ciljevi Borca i želja svih u klubu da se bore za trofeje. Radujem se novom izazovu i spreman sam da dam sve od sebe na terenu u crveno-plavom dresu. Znam da nas uskoro očekuje prva takmičarska utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona i na nama je da se dobro spremimo za sve što nas čeka”, rekao je Pihler.

Seniorsku karijeru počeo je u Domžalama, za koje je debitovao 2012. a nakon toga igrao je još za Triglav iz Kranja i Zavrč.

U ljeto 2016. godine prešao je u Maribor, odnosno vratio se u klub u kojem je igrao u omladinskim selekcijama, da bi u prethodnih osam godina odigrao 209 utakmica.

Nakon nastupa za omladinske selekcije Pihler je 2016. godine debitovao u dresu A reprezentacije Slovenije na prijateljskom meču protiv Poljske, a to je ujedno i njegov jedini nastup za "zmajčeke".

Podsjećamo, redom prije njega u Borac su došli Jurih Karolina, Nikola Milićević, Mateja Stašević, Luka Misimović, Zinedin Mustedanagić, Bart Majers, Šon Dimek i Esmir Hasukić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC