Fudbal

Albanci poslali poruku Borcu - ponovo se vratili iz 0:2!

Autor Dragan Šutvić

Egnatija je drugi put tokom pripremnog perioda nadoknadila dva gola minusa.

Izvor: NK Maribor

Fudbaleri Egnatije, protivnika Borca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pokazali su karakter tokom ovog pripremnog perioda i poslali jasnu poruku crveno-plavima pred dvomeč prvog evro-kola!

Nakon što su nadoknadili 0:2 iz meča sa slovačkim Ružomberokom, albanski igrači su isto ponovili i ovog petka, protiv višestrukog prvaka Slovenije Maribora. Meč je igran po principu 2x60 minuta, a poslije prvih sat vremena, Slovenci su bili u prednosti golovima Redvana Burla i Hilala Sudanija.

Prvak Albanije je, ipak, u drugom dijelu "namirio" taj minus pogocima novajlije iz Tirane Redžija Luškje i povratnika sa pozajmice iz Olimpije Redija Kase.

Borac tokom ovog pripremnog perioda nije upisao nijedan poraz. Savladani su UTA Arad (2:1) i Korvinul Hunedoara (2:0), a remi je upisan u duelu sa Celjem (2:2).

Prva utakmica između Borca i Egnatije igra se 10. jula od 21.00 čas na Gradskom stadionu, dok je revanš sedam dana kasnije u istom terminu u Elbasanu.

Ekipa koja bude uspješnija u ovom dvomeču, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona će odmjeriti snage sa PAOK-om, dok će poražena u drugom kvalifikacionom kolu Konferencijske lige ukrstiti snage sa poraženim iz dva duela Vikingura (Island) i Šamroka (Irska).

POJAČANJA EGNATIJE

Inače, osim ofanzivnog veziste Redžija Luškje (28), koji je u ljetnom prelaznom roku kao slobodan igrač stigao iz Tirane, Egnatiju su pojačali i štoper iz Azerbejdžana Zamik Alijev (23), koji je prethodno nosio dres Araza, i napadač iz Obale Slonovače Sumaila Bakajoko (22), koji je prošlu sezonu odradio u švajcarskom Ksamaksu.

Ekipu je, u odnosu na prošlu sezonu, napustio samo lijevi bek Hisen Memola (31).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)