Hit

Amar Osim o igranju rukom Marka Kukurelje: Prirodan položaj ruke za revolveraša! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Amar Osim u svom stilu prokomentarisao igranje rukom reprezentativca Španije Marka Kukurelje u kaznenom prostoru četvrtfinalnog meča protiv Njemačke na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Screenshot/Dailymotion

Španska "crvena furija" je pogotkom Mikela Merina u 119. minutu meča u Štutgartu eliminisala domaćina Njemačku i plasirala se u polufinale EURO 2024.

Međutim, desila se i jedna sporna situacija u 107. minutu kada je Mark Kukurelja rukom u kaznenom prostoru odbranio udarac Džamala Musijale, koji bi vrlo izvjesno završio u španskoj mreži.

Međutim, sudija Entoni Tejlor iz Engleske se nije oglasio, niti su reagovali iz VAR sobe, a cijelu situaciju kritikovao je i selektor Nijemaca Julijan Nagelsman.

Nakon utakmice, stručni konsultant BHT 1 Amar Osim u svom stilu je prokomentarisao taj detalj.

"On je nekakav poznat sudija, kaže ja ne dam da se to gleda i ti ne gledaš, a ja garantujem da je pogledao da bi drugačije rezonovao. Ovo je 107. minuta, ruka je odvojena od tijela preko pola metra, može svako reći da je prirodan položaj ruke, ali za revolveraša. O čemu pričamo? Lopta ide prema golu, ruka ti pola metra od tijela. Šta znači prirodan položaj ruke, pola metra je lopta prošla od kuka. Šta je to nego širenje tijela, nenamjerno naravno", rekao je Osim i dodao:

"Pokazivao je igračima da je ruka uz tijelo, nije ruka uz tijelo, ruka je pola metra van tijela, to dramatično širi tijelo. Nema šanse da su ovo gledali. Vjerovatno pod utiskom da je pomogao Nijemcima što nije (Tonija) Krosa sankcionisao žutim kartonom, da je igrač kojeg je Kros udario izašao (Pedri), negdje imaš to u podsvijesti, ali ova situacija, ne znam. Jednog Danca napuca sa dva-tri metra, sviraju penal. Šta znači prirodan položaj ruke? Šta je potencijalno opasnije? Centaršut ili lopta koja ide po golu. Lopta je išla po golu. Kukurelja je stajao u liniji s golom, uopšte (Unai) Simon ne reaguje jer je Kukurelja ispred njega".

U polufinalu, Španija će igrati protiv Francuske, koja je izbacila Portugal nakon boljeg izvođenja penala.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt