• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na EURO 2024: Turska bez Meriha Demirela traži polufinale

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igraju se posljednja dva četvrfinala na Euro 2024, a Meriha Demirala neće biti na terenu.

 raspored cetvrfinala euro 2024 Izvor: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Vidjeli smo dva jako uzbudljiva četvtfinala Eura i dobili smo prvi polufinalni par! Španija je golom u 119. minutu uspjela da prođe dalje i eliminiše Njemačku, dok je Francuska tek poslije penala bila bolja od Portugala. Sada od 18 časova igraju Švajcarska i Engleska, a od 21 se sastaju Turska i Holandija. 

Nakon ovoga slijede dani pauze, a ovo je posljednji dan Evropskog prvenstva kada ćemo gledati dva meča dnevno. Nekoliko igrača neće moći da igra na mečevima večeras, a jedan i zbog toga što je napravio gest koji vrijeđa sve na Balkanu!

ENGLESKA - ŠVAJCARSKA 

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

  Nedostajaće Mark Gei Geretu Sautgejtu i Engleskoj i vidjećemo ko će biti drugi štoper "gordog albiona" u ovom meču. Opcije su Ezri Konsa i Luis Dank, mada nije ne moguće i da Kajl Voker pređe na štopera, a da Trent Aleksander-Arnold konačno zaigra kao desni bek. Nisu blistali Englezi, spasio ih je gol Džud Belingema u posljednjim momentima meča sa Slovačkom. Sa druge strane Švajcarska igra možda i najbolji fudbal na prvenstvu, lagano su dobili Italiju u osmini finala, ali je sada pitanje da li mogu da naprave najbolji rezultat ikada. 

HOLANDIJA - TURSKA

Izvor: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Nije blistao nijedan od ovih timova u grupnoj fazi, ali su prošli u četvtfinale i sada se nadaju da mogu još dalje! Zaboraviće im se svaki loš minut ako ovd.e prođu dalje, a oba tima imaju odsutne igrače. Ne može da igra De Liht u selekciji Holandije, dok Orhan Kokču i Juksek ne igraju zbog kartona u Turskoj, dok je Merih Demiral napravio skandal i suspendovan je. On je pokazivao znak "Sivih vukova", fašističke organizacije koja se zalaže za veliku Tursku, proširenje na Balkan i nadmoćnost Turaka kao naroda i zato je dobio suspenziju, pa se neće vraćati na teren. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC