Fudbal

Saopštenje Partizana: Upozorili smo Dragana Džajića i FSS, ovo nije po zakonu!

Autor Nebojša Šatara

FK Partizan se oglasio povodom novih pravila u Superligi Srbije.

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Fudbalski klub Partizan se zvanično oglasio čim je usvojeno novo pravilo za ovu sezonu Superlige Srbije! U sezoni 2024/25 svaki tim će morati da ima dva bonus igrača, za šta je glasalo 15 od 16 klubova. Samo je Partizan glasao protiv ovog prijedloga, a sada je klub izdao zvanično saopštenje povodom promjena pravila. 

"Fudbalski klub Partizan se juče ponovo obratio FSS i upozorio da se Propozicije takmičenja za fudbalsku sezonu 2024/25 ne mogu mijenjati samo 10 dana pred start šampionata. Prijedlog određenog broja klubova za izmjenu Propozicija takmičenja koji se odnosi na uvećanje broja tzv.”bonus igrača” upućen je prekasno i o tom prijedlogu klubovi i FSS bi trebalo da raspravljaju i donesu odluku u budućnosti. FK Partizan nije protiv navedenog prijedloga, ali tražimo da eventualna izmjena stupi na snagu za narednu takmičarsku sezonu 2025/26.

Odredbe čl .160 stav 4 Zakona o sportu su jasne: "Propozicije takmičenja u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza, utvrđuju se najkasnije 40 dana prije početka takmičenja i ne mogu se mijenjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose. Juče smo zvaničnim dopisom upozorili predsjednika FSS Dragana Džajića da povede računa o donošenju propisa i prestane sa flagrantnim kršenjem Zakona o sportu. FK Partizan zahtijeva da Propozicije takmičenja ostanu iste kao i prethodne sezone, naročito kada se radi o značajnoj promjeni, u kom slučaju propisi FIFA nalažu da se klubovima ostavi period određenog vremena za prilagođavanje izmjenama, te stoga zahtijevamo da eventualna promjena Propozicija stupi na snagu za godinu dana. Svaka drugačija odluka bila bi na štetu klubova", stoji u saopštenju FK Partizan. 

(MONDO)

BONUS VIDEO: