Fudbal

Vojvodina uzela najboljeg igrača Radničkom! Bomba u Superligi - blistao je cijelo proljeće!

Autor Bojan Jakovljević

Sjajni fudbaler iz Nigerije Jusuf Bamidele igraće u Novom Sadu umjesto u Nišu.

Izvor: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Vojvodina će u novu sezonu još jača - kada je djelovalo da se za tim iz Novog Sada završio prelazni rok, na stadion "Karađorđe" stiže možda i najveće pojačanje ovog ljeta. Novi fudbaler "Stare dame" srpskog fudbala je krilni napadač Jusuf Bamidele (23), doskorašnji fudbaler Radničkog iz Niša i najbolji igrač tog tima u proljećnom dijelu prethodne sezone.

Bamidele je ponikao u ekipi Obaz u rodnoj Nigeriji, a prije dolaska u Srbiju igrao je u Slovačkoj i Portugalu. Prva evropska stanica bio mu je Spartak iz Trnave, a zatim se preselio na drugi kraj kontinenta i obukao dres Eštorila. U srpski fudbal stigao je početkom februara 2024. godine i odmah postao najbitniji igrač Radničkog, koji se u tim trenucima grčevito borio za opstanak.

Fudbaler iz Nigerije odigrao je 16 mečeva za tim iz Niša, uz impresivan učinak na terenu. Postigao je šest golova i asistirao saigračima pet puta, a njegove partije pogurale su tim sa "Čaira" van opasne zone. Na kraju je Radnički uspio da izbjegne ispadanje, ali nakon takvih izdanja nije mogao da zadrži svog najboljeg igrača koji će se u narednoj sezoni boriti za izlazak u Evropu sa timom Božidara Bandovića.

Prije Bamidelea, Vojvodinu su ovog ljeta pojačali Mihai Butean, Marko Poletanović, Marko Veličković, Lukas Baros i Kolins Sičenje. U Novom Sadu se pravi tim za narednu sezonu u Superligi, ali i za veliki izazov na međunarodnoj sceni, pošto će crveno-bijeli u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrati protiv slavnog Ajaksa! 

(MONDO/D. N.)