Fudbal

Kakva čast je ukazana Modriću! Otjerali su Raula, Kasiljasa i Ronalda, a Hrvata čuvaju i ne puštaju

Autor Bojan Jakovljević

Luka Modrić i zvanično produžio ugovor sa Real Madridom.

Izvor: BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić (38) potpisao je produžetak saradnje sa Real Madridom na još jednu sezonu, preciznije ostaće član "kraljevskog kluba" do kraja juna 2025. godine. Modriću je ugovor inače istekao 1. jula, ali već mjesecima unazad ne postoji drama da li će ga produžiti, pošto se već odavno usmeno dogovorio sa predsjednikom Florentinom Perezom.

Čekalo se samo da se dobro odmori poslije nastupa na Evropskom prvenstvu, kao i da se završi promocija Kilijana Mbapea, a interesantno je da je Modriću opet pripala desetka. Bila je ponuđena i Mbapeu, ali je Francuz iz poštovanja prema karijeri daleko iskusnijeg saigrača to odbio, pa je tako Modrić danas i zvanično obnovio svoj staž u Real Madridu.

Pogledajte fotografiju sa potpisa ugovora:


Modrić je inače u klubu od 2012. godine i zapravo je jedan od rijetkih koje Real Madrid nije "precrtao" kada bi došli u ozbiljne godine. Pamtimo da su otjerali Ikera Kasiljasa, Raula Gonzalesa, pa i Kristijana Ronalda, tako da Luka Modrić zaista ima poseban tretman kod nemilosrdnog Florentina Pereza.

Stigao je za oko 35 miliona evra iz Totenhema u ljeto 2012. godine i tada se već pričalo da je promašaj, ali je do sada odigrao 534 utakmice u "kraljevskom dresu" i osvojio je šest pehara Lige šampiona, četiri titule u La Ligi, dva Kupa Kralja...

Takođe, oko njega već godinu dana "obigravaju" klubovi iz Saudijske Arabije koji bi htjeli da ga dovedu, ali uprkos tome što je dobio bogate ponude, Modrić nije ni pomišljao da ode iz Madrida. To su i te kako znali da cijene čelnici i ponudili su mu novi ugovor, možda i dijelom jer je ovog ljeta u penziju otišao Toni Kros. Da su obojica napustila Madrid, bio bi to preveliki udarac.

(MONDO - M. V.)