• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Modrić dolazi u Mostar na premijeru filma o Zrinjskom! "Prva godina u 'plemićima' mi je mnogo pomogla u karijeri"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Hrvatske Luka Modrić u ponedjeljak 15. jula u Mostaru prisutvovaće premijeri dokumentarnog filma "Hrvatski športski klub Zrinjski - Priča o ponosu".

 Luka Modrić na premijeru filma o HŠK Zrinjski VIDEO Izvor: Youtube/Federalna novinska agencija - FENA/screenshot

Film će biti prikazan u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a po riječima reditelja i scenarista filma Dragana Komadine, ovaj dokumentarac govori o okolnostima osnivanja, djelovanja i nasilnog gašenja Zrinjskog 1945. godine, kao i o motivima za njegovu obnovu početkom 90-ih godina prošlog vijeka.

U filmu, između ostalih, govore: Franjo Džidić, Ivan Ćurković, Jadran Ćela Topić, Blaž Baka Slišković i Luka Modrić, a upravo će Modrić uveličati mostarsku premijeru, prenijela je agencija "Fena".

"Zrinjski kao klub i Mostar kao grad imaju posebno mjesto u mom srcu jer sam tu napravio svoje prve seniorske korake. Sjećanja na to razdoblje su fenomenalna. Ako me pamćenje dobro služi, dao sam osam golova u dvadeset i nešto utakmica, što mislim da nije loša statistika. Ta prva godina u Mostaru mi je stvarno puno pomogla u daljnjoj karijeri", rekao je Modrić.

Po riječima hrvatskog fudbalera, od te 2004. godine Zrinjski je napravio veliki iskorak.

"Od tog vremena klub je narastao, igra se Evropa, osvojene su neke titule i jako srećan sam zbog tih rezultata i uspjeha", dodao je kapiten Hrvatske.

Luka Modrić, stigao je u Zrinjski 2003. godine, a u Mostaru je od mostarskih Ultrasa dobio i trofej "Filip Šunjić Pipa", koji se dodjelje igraču koji se te sezone najviše istakao svojim zalaganjem i ponašanjem na terenu, ali i odnosom prema navijačima.

Luka je prve fudbalske korake napravio u Zadru. Put ga je potom odveo u zagrebački Dinamo, odakle je posuđivan mostarskom Zrinjskom i Interu iz Zaprešića. Po povratku u redove "modrih" postao je jedan od ključnih igrača, što mu je 2008. godine osiguralo transfer u engleski Totenhem.

Konačno, 2012. godine je prešao u Real Madrid gdje je takođe ostavio neizbrisiv trag, a 2018. godine je osvojio i "Zlatnu loptu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC