Fudbal

Tadiću stigle hiljade poruka zbog penzije! Pogledajte šta mu saigrači iz reprezentacije pišu

Autor Bojan Jakovljević

Dušan Tadić je poslije 111 utakmica za Srbiju odlučio da se povuče.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić odlučio je da se povuče iz državnog tima, suprotno najavama koje su dolazile tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Tada je Tadić isticao da u Srbiji pogledaju primjere Modrića i Pepea, koji u poznim igračkim danima igraju za svoje reprezentacije dok se kod njih "tjeraju igrači u penziju čim pređu 30", međutim očigledno je da se iz nekog razloga predomislio i više neće nositi dres Srbije.

Svoju odluku saopštio je u zvaničnom saopštenju putem Instagrama, a nakon što su mu se FSS i selektor Dragan Stojković zahvalili na svemu što je učinio za Srbiju, to su učinili i pojedini reprezentativci. Nekolicina njih je javno na društvenim mrežama poželjela sreću Tadiću.

"Hvala na svemu, legendo", napisao je Lazar Samardžić njegov prirodni nasljednik u reprezentaciji, a sa sličnim porukama javili su se i golman Vanja Milinković-Savić, Mihailo Ristić, kao i bivši reprezentativac Duško Tošić, inače posrednik u Tadićevom transferu u Fenerbahče prethodnog ljeta. Naravno, ko zna koliko njih je Tadiću privatno poslalo poruku zahvalnosti.

Izvor: Instagram/dusan tadic/Screenshot

"Opraštam se od reprezentacije, ali vjerujem da ću jednog dana ponovo biti tu. Poslije igračke karijere, želim da ostanem u fudbalu, a nema ničeg ljepšeg nego da svojoj zemlji pomognete ukoliko to možete. Sa svojom porodicom i prijateljima, na tribinama ili ispred ekrana, biću uvijek vjeran navijač Srbije", poručio je između ostalog Tadić poslije 111 utakmica u dresu Srbije, dok je selektor Dragan Stojković, sa kojim je navodno bio u sukobu za vreme Evropskog prvenstva u Njemačkoj, predložio da se u kapitenovu čast odigra oproštajna utakmica.

(MONDO - M. V.)