Fudbal

Svakog navijača Partizana dirnula je ova fotografija: Kupili bisera, pa se sjetili legende crno-bijelih

Španska Saragosa pokazala veliko poštovanje prema Radomiru Antiću kada je predstavljala Sameda Baždara.

Izvor: MN PRESS

Partizan je prodao svog najtalentovanijeg fudbalera Sameda Baždara, a po dočeku koji mu je priređen na društvenim mrežama čini se da će se povremeni reprezentativac Srbije sjajno uklopiti u tim Saragose. Prvo su zbog njega "mijenjali" ime u Žaragoža, a zatim na društvenim mrežama objavili dirljivu fotografiju koja je svakog navijača crno-bijelih učinila ponosnim.

Španski klub je iskoristio priliku i dolazak mladog srpskog fudbalera predstavio kroz povezanost sa istorijom, odnosno uz podsjećanje na preminulog Radomira Antića koji je dio igračke i trenerske karijere proveo baš u ovom timu. Antić je i kao igrač i kao trener - doduše, pomoćni - radio u Partizanu, prije nego što je najveće uspjehe u karijeri ostvarivao na klupama Atletiko Madrida, Real Madrida i Barselone.

Radomir Antić je karijeru počeo u Slboodi iz Užica, zatim je godinama nosio dres Partizana, a u inostranstvu nastupao je za Fenerbahče, Saragosu i Luton. Dres španskog tima nosio je tokom dvije sezone, a kao trener se vratio u tu zemlju i bilježio najveće uspjehe u karijeri. Antić je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Partizanu, a zatim samostalno radio u Saragosi, Real Madridu, Ovijedu, tri puta Atletiko Madridu, ponovo Ovijedu, Barseloni i Selti, prije nego što je postao selektor Srbije. Nakon mandata na klupi reprezentacije imao je samo još dva trenerska angažmana, oba u Kini.