• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laneta zove Liverpul, Krasu Fener... Milioni i ludila! Nigdje nije bila atmosfera kao kod Antića, a onda se ovo desilo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ivan Obradović se prisjetio i kako je izgledala atmosfera u reprezentaciji Srbije tokom 2010. godine kod Radomira Antića.

 Ivan Obradović o atmosferu u reprezentaciji Srbije kod Radomira Antića Izvor: MN PRESS

Ivan Obradović je nedavno završio više nego dobru igračku karijeru, a vjerovatno je mnogima prva pomisao na njega gol za Srbiju protiv Austrije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. I sam Obradović poručuje da mu je drago što ga ljudi pamte po tom pogotku, i često mu se zahvaljuju na tome, a on posebnu zahvalnost ima za pokojnog Radomira Antića koji je imao hrabrosti da ga još kao 20-godišnjaka pošalje na teren.

"Ne da nisam bio svjestan, nego kad se završila utakmica protiv Farskih Ostrva shvatio sam da sam slušao himnu sa takvim veličinama. Hvala mu, nisam mogao ni da mu se zahvalim... Okrenuo mi je život za 180 stepeni. Sve je nekako ostalo urezano", rekao je Obradović tokom gostovanja u podkastu "Alesto" kod Ace Stojanovića i dodao da ga Stefan Mitrović često i "pecka" jer stalno spominje kakva je atmosfera bila u toj ekipi: "Ja uvijek pričam 'A znaš kako je bilo kod Antića', pa me zezaju u društvu kad kažem 'kako je bilo' pa dodaju 'gdje, je li kod Antića?'".

Nažalost, atmosfera koju smo imali u kvalifikacijama za odlazak u Južnu Afriku se pokvarila uoči i tokom turnira, a naročito nakon završetka kada je Radomir Antić bio u sukobu sa Tomislavom Karadžićem, tadašnjim predsjednikom FSS. To se odrazilo i na rezultate tima i odnose u samoj ekipi.

"Kad smo došli tamo, već je krenulo - Laneta zove Liverpul, Krasu zove Fenerbahče, Bambi dobija ponudu Verdera i CSKA. Milioni, ludila... Tu već kreću misli da idu na drugu stranu. Onda je tu bio i problem Antića i Saveza. Osjetilo se to po njemu. Nije bio miran, nije onako mogao da nam prense emociju, tištilo ga je nešto, bio je pokunjen. Tada sam vidio da stvari možda neće biti dobre. Pa neko kasni, povrede, pa loše uđemo u prijateljske... A za to vrijeme vlada euforija u narodu", prisjetio se Ivan Obradović i situaciju uporedio sa aktuelnom u Kataru.

"Mi smo bili skromna reprezentacija koja periodično odlazi na velike turnire. Taj miks je uticao da slabo uđemo na meč protiv Gane, pa sve ili ništa protiv Njemačke i dobijemo, a protiv Australije promašili šanse i vratili se kao izduvan balon. To je to. Poslije toga je i otišao Antić, tako je bilo i sada, uvijek nekom smeta uspjeh reprezentacije i ne valja vjerujem da kada bi Vidić došao, neke stvari bi se sigurno promijenile".

Upravo sa Nemanjom Vidićem imao je nezaboravne anegdote i prisjetio se da kada čuveni kapiten Srbije počne da viče na reprezentativce, ne smiju ni da uzmu kašiku da jedu supu. A tek ako ga probude dok spava, tek tada nastaju "problemi" jer ne oprašta nikome.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC