• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inijesta: Uvijek ću pamtiti Radomira Antića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Kada sam bio dječak i igrao fudbal u svom selu, sanjao sam da ću jednog dana biti fudbaler, ali nikada nisam mogao da zamislim da ću imati karijeru koju imam danas", rekao je Inijesta koji je u međuvremenu odigrao preko 1.000 utakmica u karijeri.

 Andres Inijesta: Uvijek ću pamtiti Radomira Antića! Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Andres Inijesta simbol je Barselona, sa kojom je osvojio četiri Lige šampiona, devet La Liga, šest Kupova Španije, dva Superkupa Evrope, tri titule svjetskog prvaka.

Poslije gotovo dvije decenije u katalonskom klubu Inijesta je otišao u Japan, a potom u Emirejts u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje zajedno igra sa srpskim internacionalcem Urošem Vitasom i legendarnim španskim napadačem Pakom Alkaserom.

Neumorni kreator igre u svojoj karijeri odigrao je preko 1.000 utakmica u karijeri, a to je prije njega uspjelo tek nekolicini fudbalera poput Bufona, Kristijana Ronalda, Mesija, Ćavija, Luke Modrića...

"Mogu samo da kažem da sam ponosan što sam dio takvog kluba. Kada sam bio dječak i igrao fudbal u svom selu, sanjao sam da ću jednog dana biti fudbaler, ali nikada nisam mogao da zamislim da ću imati karijeru koju imam danas. Zaista sam privilegovan", rekao je Inijesta u intervjuu za Nogomania.rs.

Zanimljivo je da je Inijesta 1998. godine kao mlad igrač Barselone igrao na kadetskom turniru u Beogradu "Milicionar 1998" protiv najvećih srpskih klubova Partizana i Crvene zvezde, kao i protiv Milana, Benfike i Olimpijakosa.

"Prošlo je mnogo godina, ali sjećam se da smo igrali turnir u Beogradu. Za mene, igranje takvog turnira daleko od kuće sa Barselonom bilo je veoma posebno. Recimo da je to bio period kada sam shvatio šta znači kada igrate za tim kao što je Barselona".

Nekada Inijesta, Ćavi, Buskets, Pike... a danas crveno-plavi dres nose Džamal, Kubarsi, Fermin, Gavi, Pedri...

"Ako Barselona na nečemu veoma dobro radi, to su mlađe kategorije. Godinama su imali veoma jasne ideje i radili su veoma dobro kako bi nalazili talente i trenirali ih. Samo će vrijeme pokazati da li će ove fantastične generacije koje dolaze biti sposobne da ostvare velike stvari. Nadam se da će pomoći Barseloni u osvajanju titula u budućnosti".

Ćavi Ernandez 2021. vratio se u Barselonu u ulozi trenera. Da li ćemo i njegovog saigrača ponovo vidjeti u Barselonu u nekoj ulozi koja nije igrač?

"Trenutno sam fokusiran na trenutak i još uvijek se osjećam kao fudbaler i fokusiran sam na dostizanje ciljeva koje imam u Emirejtsu. Ne znam kako će biti u budućnosti, ali jasno je da bih jednog dana volio da sve svoje svjetsko i fudbalsko iskustvo koje imam donesem u Barselonu. Za mene bi to bilo kao osjećaj kada se vratite kući. Vidjećemo...".

Adres Inijesta dao je i prognozu kada je u pitanju Evropsko prvenstvo na kojem učestvuje i Srbija, a španski vezista poznaje srpske igrače.

"Moj favorit je uvijek Španija. Imaće veoma mlad i obnovljen tim i polažem velike nade u njih. Takođe mislim da će Francuska ili Engleska biti pri samom vrhu. Što se tiče srpskih igrača, izdvojio bih napadače Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića, Dušana Vlahovića ili Luku Jovića. Srbija je uvijek imala dobre igrače".

Posebnu vezu Inijesta ima sa jednom srpskom legendom.

"Radomir Antić mi je bio trener tokom moje prve sezone u prvom timu, kada sam nastupao i za rezervni tim. Bio sam veoma mlad i učio sam mnogo. Uvijek ću ga imati u lijepom sjećanju", istakao je Inijesta u intervjuu za Nogomania.rs.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC