Fudbal

Mohamed Džabad Hoseinedžad u Crvenoj zvezdi? Prate ga na "Marakani", ali postoji jedan problem

Autor Bojan Jakovljević

Mohamed Džavad Hoseinedžad je na meti Crvene zvezde, ali su male šanse da će pojačati klub.

Izvor: MN Press/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda po svemu sudeći ipak neće dovesti pojačanje iz Irana. Tamošnji mediji naveli su da će na "Marakanu" da dođe Mohamed Džavad Hoseinedžad (21). Izgleda da od toga ipak ništa neće biti, prema informacijama "Mozzartsporta".

Kako se navodi u tekstu, Iranac je bio u fokusu crveno-bijelih, praćen je, ideja je bila da dođe na probu, jer nije bilo dovoljno relevantnih podataka. Međutim, njegov menadžerski tim odbio je takvu mogućnost i stavljena je tačka za dolazak prvog Iranca u istoriji kluba. Pojavilo se novo ime, Idan Toklomati, spominjala se cifra u izraelskim medijima od tri miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, mada su i za taj transfer šanse sve manje. Posebno poslije dolaska Brune Duartea.

Hoseinedžad igra za Sepahan i njegova vrijednost na specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" iznosi 500.000 evra, a najbolje se snalazi iza napadača. Takođe, može i da igra po bokovima, kao i nešto povučenije u veznom redu, a već je stigao i da debituje za "A" reprezentaciju svoje zemlje i upisao je dva nastupa do sada. Istina, ukupno je na terenu proveo tek pet minuta, ali dovoljno govori da je sa već 20 dobio šansu. Što se tiče klupske karijere, do sada je 28 puta igrao za Sepahan i učestvovao je u šest golova - dva je postigao i četiri je namjestio.

(Mozzartsport/MONDO - N. S.)