Fudbal

Neću na to da odgovorim, tajna je! Kalulu za MONDO: Sa Stanojevićem je sve jasno, znam šta moram da popravim

Aldo Kalulu je u opširnom intervjuu za MONDO pričao o Partizanu, tituli, derbiju sa Crvenom zvezdom, Aleksandru Stanojeviću...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Titula sa Partizanom mu je cilj, Liga šampiona je velika želja, a Aleksandar Stanojević mu je objasnio šta želi od njega u novoj sezoni. Aldo Kalulu ima velika očekivanja i od sebe i od crno-bijelih i to ne krije. Hoće da obraduje vjerne navijače i da sa njima slavi...

Reprezentativac DR Konga je u intervjuu za MONDO pričao o mnogim detaljima, kako o sebi, tako i o klubu i planovima, ciljevima... "Očekivanja su velika, hoćemo titulu, probaćemo da uradimo bolje nego prošle sezone", počeo je Kalulu razgovor za MONDO koji je odrađen prilikom druženja sa medijima nekoliko dana uoči meča sa Napretkom.

Uvjeren je da će stvari da budu mnogo bolje sada kada je proveo godinu dana u Beogradu i kada zna kako stvari funkcionišu. "Biće drugačije u mojoj glavi sigurno. Znam kako stvari funkcionišu ovdje, poznajem bolje zemlju, ljude, saigrače. Trener je drugi, vidjećemo. Pokušavamo da radimo mnogo, da damo sve od sebe, lično ću da probam da pomognem timu i treneru koliko god mogu. Golovima, asistencijama, nadam se da će to da bude dovoljno."

"NEĆU TO DA VAM KAŽEM"

U novu sezonu Partizan i Kalulu ulaze sa novim trenerom. Aleksandar Stanojević stavio je paraf na trogodišnji ugovor. " Pričali smo dosta. O tome šta želi od mene na terenu, sviđa mi se to što sam čuo. Igraću na krilu, to nije moja najbolja pozicija, ali ću da dam sve da pomognem timu."

Nije htio da otkrije šta je tačno Stanojević od njega tražio. "Neću da vam kažem to. To je tajna. Jasno mi je šta očekuje i šta traži od mene."

LIGA ŠAMPIONA I REALIZACIJA

Partizan ima šansu da se plasira u Ligu šampiona. Igraće u kvalifikacijama protiv kijevskog Dinama. Prvi meč igra se u utorak u Poljskoj. "Ne znam toliko o njima, znam da su u prošlosti igrali u Ligi šampiona i da su direktno prolazili, ne kroz kvalifikacije. Kada sam bio mlađi sjećam se meča sa Lionom, bio sam na stadionu za taj meč. U pitanju je dobar tim, vidjećemo kako će da bude. Moramo da damo svoj maksimum. Mislim da su oni favoriti. Međutim, kada je fudbal u pitanju, sve je moguće."

Aldo je samokritičan i zna detalj koji mora da popravi. "Realizacija, definitivno realizacija. Radimo mnogo na tome. Mi smo dalji od gola, bliži smo asistencijama nego završavanju akcije. Moj cilj je da budem bliži golu."

DERBI SA ZVEZDOM I TITULA

Partizan čeka na titulu od 2017. godine. Nadaju se crno-bijeli da bi to moglo da se prekine ove sezone. "Ne znam, vidjećemo šta će da se dogodi u budućnosti. Odradili smo teške pripreme. Nadam se da će ljudi da vide taj rad i rezultate na terenu."

Najveći rival Partizanu je Crvena zvezda, a Aldo je ispričao kako je za njega bilo da bude akter "vječitog derbija". "Bilo je to nešto nevjerovatno. Najbolje iskustvo, u top tri u mojoj karijeri. Volim taj dobar pritisak, radujem se tome. Ne mogu da dočekam da ponovo igramo protiv njih."

Za kraj je imao nešto da poruči i navijačima Partizana. "Istu poruku imam za navijače. Nadam se da će da se vrate na stadion. Potrebni su nam. Treba da ostanu isti, da nam daju pozitivnu energiju, potrebni su nam", zaključio je Kalulu.

(MONDO - Nemanja Stanojčić).