• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal pred meč Partizana, Ukrajinci se neće ni pozdraviti

Autor Mladen Šolak

Trener Dinamo Kijeva pročitao saopštenje i napao crno-bijele zbog učešća na pripremnom turniru u Moskvi.

 Trener Dinama saopštenje pred Partizan Izvor: YouTube/FC Dynamo Kyiv/FK Partizan Belgrade

Dan prije utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona, Dinamo Kijev - Partizan, ukrajinski klub najavio je da se njegovi igrači i članovi neće pozdraviti sa Beograđanima. Razlog za to je učešće crno-bijelih na "Bratskom turniru" u Moskvi početkom ovog mjeseca, na kojem je srpski tim igrao protiv ruskih velikana i spremao se sa njima za sezonu 2024/25.

Saopštenje je novinarima pročitao trener Dinamo Kijeva, nekadašnji golman Oleksandr Šovkovski, i ton pročitanog ne ostavlja dilemu oko toga koliko su vicešampioni Ukrajine bili pogođeni Partizanovim odlaskom u Moskvu. Koristeći teške riječi i opise onoga što se događa u ratu u Ukrajini, Šovkovski je u ime kluba uvukao Partizan u priču o zločinima u toj zemlji, sa kojima fudbalski klub iz Beograda i Srbije apsolutno nema veze.

Pročitajte obraćanje trenera Dinamo Kijeva i najavljeni skandal pred utakmicu protiv Partizana u Lublinu, na tamošnjem stadionu "Arena Lublin".

"Reći ću to blago, da ne razumijemo putovanje Fudbalskog kluba Partizan u Moskvu na prijateljski 'Bratski turnir', gdje su igrali seriju utakmica protiv lokalnih klubova i izrazili su znake solidarnosti sa onima koji vode agresivni i 'misteriozni' rat protiv nas, okupirajući naše zemlje, uništavajući gradove i sela. Oni ubijaju i sakate naše ljude i djecu. I povrh toga, uradili su to uprkos jasnoj odluci UEFA da izbaci ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja pod svojim okriljem. Ta odluka usvojena je odmah nakon početka sveobuhvatne agresije Rusije na našu zemlju", rekao je Šovkovski.

"Posebno nismo htjeli da izdajemo bilo kakvo saopštenje za javnost u vezi sa ovim, da ne bismo podsticali neprijateljstvo prije utakmice. Ipak, ako uzmemo u obzir sve navedene okolnosti, prinuđeni smo da odbijemo sve formalnosti prije utakmice. Naša pozicija je zasnovana isključivo na potezima Fudbalskog kluba Partizan, koji je išao na taj turnir u zemlju koja napada i ubija građane naše zemlje. I smatramo da ti potezi nisu prijateljski prema našem klubu i prema našoj zemlji", dodao je on.

"Uprkos svemu izrečenom, tim je potpuno fokusiran na pripremu utakmice i na želju da pokaže svoje profesionalne kvalitete, čijem prikazivanju stremimo na utakmici protiv Partizana, potpuno prateći pravila UEFA fer-pleja", završio je Ukrajinac.

Duel Dinamo Kijev - Partizan, u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, biće odigran u utorak od 20 časova u Poljskoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC