Fudbal

Nevjerovatne scene na Olimpijskim igrama: Argentini poništen pogodak nakon dva sata!

Autor Haris Krhalić

Nezapamćena situacija.

Izvor: Arnaud FINISTRE / AFP / Profimedia

Iako Olimpijske igre još nisu otvorene, fudbalski turnir je već počeo.

Prvi na teren su danas izašli fudbaleri Maroka i Argentine, a u ovoj utakmici viđena je jedna nesvakidašnja situacija.

Marokanci su nakon 90. minuta igre imali prednost od 2:1, a onda je sudija odlučio da produži utakmicu još 15 minuta. U 106. minutu Argentici su uspjeli postići pogodak, a u centru pažnje bio je Kristijan Medina koji je pogodio za 2:2 i donio svojoj reprezentaciji bod ili se barem tako činilo...

Odmah nakon tog gola utakmica je prekinuta zbog navijača Maroka koji su utrčali na teren, a fudbaleri su se povukli u svlačionicu.

Činilo se da će to ujedno biti i kraj meča jer je sudijska nadoknada istekla, ali su sudije i Međunarodni olimpijski komitet donijeli odluku da se odigra još dodatnih minuta.

Skoro dva sata nakon „kraja“, fudbaleri su se vratili na teren, a s obzirom da je ostalo još da se igra, švedski sudija Glen Niberg odlučlio je da pogleda snimak gola. Pregledom je utvrđeno da je Medina bio u ofsajdu zbog čega je pogodak poništen te je Maroko ipak na kraju slavio sa 2:1.

Selektor olimpijske reprezentacije Argnetine Havijer Maskerano nakon utakmice rekao je kako je to "najveći cirkus koji je vidio."

U ostalim današnjim utakmicama Španija je bila bolja od Uzbekistana sa 2:1, Egipat i Dominikanska Republika odigrali su bez golova dok je Novi Zeland bio bolji od Gvineje takođe sa 2:1.