Fudbal

Banjalučanin novi trener Slobode! Trofejni strateg preuzeo klupu tuzlanskog kluba!

Autor Nebojša Šatara

Banjalučki stručnjak novi je trener tuzlanske Slobode.

Izvor: Facebook/FK Sloboda Tuzla

Marko Maksimović je novi trener Slobode, s kojom je potpisao jednogišnji ugovor s opcijom produžetka na još jednu sezonu, saopštio je u petak tuzlanski klub.

"Danas je u klupskim prostorijama potpisan ugovor između našeg kluba i novog glavnog trenera Marka Maksimovića u trajanju od jedne godine sa opcijom produženja na još jednu godinu.

Marko Maksimović dobro je poznato ime u bosanskohercegovačkim fudbalskim okvirima. Bio je član U-21 reprezentacija koja je igrala čuvenu baraž utakmicu sa Njemačkom a kao igrač okitio se titulom prvaka BiH u sezoni 2010/2011 a u sezoni 2009/2010 osvojio je KUP BiH oba puta ekipom Borca iz Banjaluke.

Kao trener okitio se titulom prvaka u sezoni 2020/2021. Klupsko rukovodstvo čvrsto vjeruje da će novi trener dodatno unaprijediti igre naše ekipe te nastaviti pobjednički u novoj sezoni. Sezoni koja će prema svim predviđanjima biti najteža u proteklih petnaestak godina te s tim u vezi pozivamo sve navijače našeg kluba da učine sve kako bi se stvorio pozitivan ambijent oko našeg kluba", navedeno je u saopštenju kluba sa "Tušnja".

Podsjetimo, doskorašnji šef struke bio je Zlatan Nalić, koji je Tuzlake vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali do nastavka saradnje nije došlo, pa će Maksimović nastaviti rad sa crveno-crnima.

On je već na putu ka Zlatiboru gdje se Tuzlaci pripremaju za start nove sezone, a kao i u dosadašnjim ekipama, prvi pomoćnik će mu biti Damir Memišević.

(MONDO)