• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan je daleko od onoga što želim!" Stanojević traži dva pojačanja nakon evropskog debakla!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred drugi meč u sezoni govorio o problemima koje imaju crno-bijeli.

 aleksandar stanojevic partizan nije napredovao Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana ostvarili su tijesnu pobjedu i ubjedljiv poraz na početku nove sezone, a pred drugo kolo Superlige Srbije Aleksandar Stanojević je otvorio dušu pred medijima. Povratnik na klupu crno-bijelih istakao je da njegov tim tokom ljeta nije napredovao, da igrači koji su stigli nisu dovoljno osvježili ekipu i da Partizan trenutno ne igra po njegovom ukusu!

Posebno je to bilo primjetno protiv Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifiakcija za Ligu šampiona, kada su Ukrajinci ubjedljivo savladali crno-bijele. Partizan je bio potpuno inferioran na tom meču, iako je preko Mateuša Saldanje uspio da postigne prvi gol na utakmici. Ipak, dva gola Brazilca u ubjedljivom porazu nisu uspjeli da zamaskiraju probleme.

"Nismo nametnuli stil u prve dvije utakmice, ali ni tokom priprema. Pričao sam o problemima koje smo imali. Nismo uspjeli da se nađemo, nismo još blizu onoga što želim i što možemo. Još nisu svi igrači spremni s obzirom na to da dosta njih nije prošlo pripreme zbog povreda ili drugih razloga. U hodu se uigravamo i pokušavamo da implementiramo neke stvari. Nadam se da će biti nekih osvježenja i čekamo trenutak da sve bude onako kako ja želim. Trenutno smo daleko od onoga što želim", rekao je trener Aleksandar Stanojević na konferenciji pred drugo kolo Superlige.

Partizan je u prvom kolu Superlige savladao napredak iz Kruševca (1:0), na "gostujućem terenu" u Humskoj, ali ni tada nije blistao. Probleme u igri u potpunosti je ogolio Dinamo iz Kijeva, koji je na neutralnom terenu u poljskom Lublinu savladao (6:2) crno-bijele i tako ih praktično već nakon prvog meča eliminisao iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Evidentno je da nismo napravili nijedan korak naprijed. Nastavili smo u istom ritmu i kako stoje stvati nemamo ni pedalj napretka. Više me brine faza napada od odbrane koju je lakše napraviti. Pokazali smo da smo totalno bezopasni i da se slabo krećemo u napadu. Imali smo malo ulazaka u protivnički šesnaesterac u svim pripremnim utakmicama osim Napretka protiv kojeg smo bili dominantni, ali opet nismo bili opasni. Ovoj ekipi je neophodno osvježenje u igračkom kadru koje smo targetirali od početka priprema. Adaptacija na moj rad takođe traje duže nego što je očekivano iako imam veliko iskustvo", zaključio je trener Partizana.

"Razgovaram sa rukovodstvom svaki dan, više puta. To su krucijalne stvari i prioriteti. Svaki dan smo u tome. Potrebna su mi dva prelazna roka da napravim ekipu po svom ukusu. U ovom prelaznom roku su mi potrebna još tri igrača i u narednom tri ili četiri kako bismo mogli da pričamo o tome šta ja želim. Miran sam bio poslije poraza jer sam svjestan bio naših mogućnosti. Momci su pokušavali neke stvari, ali nismo ni trenirali u nekim trenucima onako kako smo trebali da igramo, a najveća odgovornost je moja. Nismo dovoljno osvježili ekipu i u napadu su nam potrebni igrači koji će biti konkretniji. Vidim da klub radi na tome i nadam se da ćemo do utakmica sa Luganom dovesti dva igrača", zaključio je Stanojević.

Partizan je tokom ljeta doveo Nihada Mujakića, Marija Jurčevića, Vukašina Đurđevića, Milana Lazarevića, Kervina Arijanu, Zubairu Ibrahima, i Đorđa Jovanovića, koji je stigao na pozajmicu iz Bazela. U narednom periodu očekuje se dolazak jednog centralnog veznog igrača koji prenosi loptu na protivnički dio terena, kao i krilnog napadača koji bi trebalo da zaoštri konkurenciju u timu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:39
Aleksandar Stanojević
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC