• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo jedna pobjeda u 30 evropskih utakmica: Ovako izgleda učinak srpskih klubova

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U prethodne dvije godine srpski klubovi odigrali su tačno 30 mečeva i upisali samo jedan trijumf.

 Srpski klubovi u Evropi upisali jednu pobjedu u posljednje dvije godine Izvor: Fot. Kacper Pacocha / 400mm.Pl / Zuma Press / Profimedia

Srpski klubovi se muče u Evropi i nastaviće da padaju na UEFA rang listi ukoliko se nešto ne promijeni u vidu rezultata. Tako su isplivali podaci o timovima iz Srbije koji su igrali evropska takmičenja, bilo da su to kvalifikacije ili grupna faza. Podatak je zabrinjavajući.

Na 30 utakmica zabilježena je samo jedna pobjeda. Tu su dva remija i čak 27 poraza. Posljednji je došao u utorak uveče u Poljskoj gdje je Dinamo iz Kijeva ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Partizana (6:2) i samo pravo čudo može da ostavi tim Aleksandra Stanojevića u Ligi šampiona. U suprotnom slijedi okretanje ka Ligi Evrope.

Jedinu pobjedu ostvario je Partizan koji je savladao azerbejdžanski Sabah, ali je prošao tek poslije boljeg izvođenja penala i ubjedljiv poraz od danskoj Nordsjelanda (5:0 u gostima i 1:0 kod kuće). Pored crno-bijelih Srbija je imala još četiri predstavnika, bez pobjeda.

Crvena zvezda je prošla direktno u Ligu šampiona i igrala je odmah u grupnoj fazi, ali je na kraju ostala iza švajcarskog Jang Bojsa i imala je skor od jednog remija i pet poraza i to nije bilo sve.

U Ligi konferencija Vojvodina je odmah ispala u kvalifikacijama, dva puta je izgubila od APOEL-a. U grupnu fazu prošli su Čukarički i TSC. Tim sa Banovog Brda je na osam mečeva upisao osam poraza, dok je TSC na osam mečeva upisao jedan remi i sedma poraza.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC